Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

ASK: Politički subjekti moraju zatvoriti posebne žiro račune za kampanju

Kako dodaju, politički subjekti treba da obavijeste Agenciju o tome u roku od tri dana od dana zatvaranja posebnog žiro računa i da dostave dokaz o zatvaranju istog

Politički subjekti koji su učestvovali na parlamentarnim i lokalnim izborima 30. avgusta u roku od 90 dana od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora moraju da zatvore poseban žiro račun za izbornu kampanju, saopštili su danas iz Agencije za sprječavanje korupcije ASK.

ASK

Kako dodaju, politički subjekti treba da obavijeste Agenciju o tome u roku od tri dana od dana zatvaranja posebnog žiro računa i da dostave dokaz o zatvaranju istog.

“Neispunjavanje ove zakonske obaveze povlači prekršajnu odgovornost”, upozoravaju u ASK-u.

Podsjećaju da je Državna izborna komisija j14. septembra utvrdila konačne rezultate izbora za poslanike u Skupštini Crne Gore, a opštinske izborne komisije su utvrdile konačne rezultate izbora za odbornike 3. septembra za SO Budva i SO Gusinje, 8. septembra za SO Andrijevica i SO Tivat i 9. septembra za SO Kotor.

“Agencija podsjeća one političke subjekte kojima je zbog nedostavljanja izvještaja o prikupljenim i utrošenim sredstvima u izbornoj kampanji izrekla mjeru obustave prenosa budžetskih sredstava, da taj izvještaj dostave do roka predviđenog za zatvaranje posebnog žiro računa. U slučaju neispunjavanja te obaveze, Agencija će u skladu sa zakonom izreći mjeru potpunog gubitka budžetskih sredstava za finansiranje troškova izborne kampanje”, poručuju iz ASK-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve