Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

ASK pokrenula postupak protiv liste Marka Carevića jer nijesu dostavili izvještaj o porijeklu i visini prikupljenog novca za kampanju

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pokrenula je prekršajne postupke protiv tri politička subjekta koji nijesu u zakonskom roku dostavili Izvještaj o porijeklu, visini i strukturi prikupljenih i utrošenih sredstava iz javnih i privatnih izvora za izbornu kampanju

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) pokrenula je prekršajne postupke protiv tri politička subjekta koji nijesu u zakonskom roku dostavili Izvještaj o porijeklu, visini i strukturi prikupljenih i utrošenih sredstava iz javnih i privatnih izvora za izbornu kampanju.

Marko Carević, foto printscreen

Navodi se da izvještaj za izbore održane 30. avgusta nijesu dostavili “Grupa birača Nova Budva”, “Koalicija Za budućnost Budve – Marko Bato Carević” i “Hrvatska reformska stranka”.

Iz ASK-a su kazali da su politički subjekti bili obavezni da u roku od 30 dana od održavanja izbora, sačine i Agenciji dostave Izvještaje.

Agencija je utvrdila da su 33 politička subjekta ispunila tu zakonsku obavezu.

Iz ASK-a su kazali da su iskontrolisali i na internet stranici u zakonom propisanom roku objavila sve dostavljene Izvještaje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve