Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Ardeleanu sa Klarićem: Rumunija pruža bezrezervnu podršku Crnoj Gori na putu ka EU

Ambasador Ardeleanu naglasio je da je Rumunija otvorena za saradnju i razmjenu iskustava te istakao naročito dobru saradnju sa Grupom prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Rumunijom

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se danas sa ambasadorom Republike Rumunije u Crnoj Gori Nj.E. Viorelom Ardeleanuom. Klarić je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog građenja dobrih odnosa te predložio jačanje veza inteziviranjem parlamentarne saradnje kroz realizaciju projekata od zajedničkog interesa na nivou službi koje će razmijeniti znanje i iskustvo.

Ambasador Ardeleanu naglasio je da je Rumunija otvorena za saradnju i razmjenu iskustava te istakao naročito dobru saradnju sa Grupom prijateljstva Skupštine Crne Gore sa Rumunijom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, generalni sekretar upoznao je ambasadora sa dostignućima i uspjesima koji su obilježili rad Skupštine od početka njegovog mandata te istakao činjenicu da izvještaj Evropske komisije, kao i drugi relevantni činioci prepoznaju zalaganja i rezultate crnogorskog parlamenta u dijelu transparentnosti i otvorenosti.

Klarić je naglasio da se Skupština kroz realizovane projekte otvara ka građanima, zaokružuje proces digitalizacije rada, i poručio da su planirani projekti koji će i u perspektivi doprinijeti daljem jačanju i snaženju institucije.

Ambasador Ardeleanu je kazao da Rumunija pruža bezrezervnu podršku Crnoj Gori na putu ka EU, izrazivši želju da naša zemlja postane dio evropske zajednice u što skorijem periodu. On je naglasio da Rumunija cijeni napore Crne Gore u pogledu usaglašavanja sa politikom i praksama EU, apostrofirajući da će nam rumunska iskustva biti od izuzetnog značaja.

Sagovornici su se saglasili da je od velike važnosti jačati saradnju te kontinuirano komunicirati na nivou parlamenata i istakao da je ambasada spremna da pruži podršku inovativnim i naprednim projektima koja će biti od obostranog interesa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve