Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

APSURD Policiju vodi Brđanin koji nema povjerenje Krivokapića: I Vukšić želi smjenu direktora Policije!

Očito je Vukšić jedva dočekao da se izjasni protiv Brđanina, jer se već odavno šuška da ima svog favorita za novog direktora Policije

Premijer Zdravko Krivokapić opet je juče na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost zatražio smjenu direktora Uprave policije Zorana Brđanina. To je saopštio nakon sjednice poslanik Milan Knežević koji je prisustvovao sastanku.

Podsjetimo, portal Aktuelno je nedavno objavio da Krivokapić već neko vrijeme pokušava da smijeni Brđanina.

Krivokapić je prema riječima Kneževića, insistirao je da se zbog dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra i pokušaja Brđanina da odloži ustoličenje Joanikija. Pokušaj smjene Brđanina dogodio se na sjednici na kojoj nije prisustvovao njegov najveći zaštitinik potpredsjednik Vlade Dritan Abazović koji službeno boravi u SAD.

Razlika u odnosu na ranije jeste da Krivokapić nije tražio smjenu ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića. Međutim, Knežević je uporan da u Vladi ne bude ili Krivokapić ili Sekulović, a kao argument za to navodi upravo riječi premijera odnosno ministra policije.

Kako dalje?

Brđanin je na funkciji od februara, ali već nakon osam mjeseci nema povjerenje Krivokapića. Ta situacija je apsurdna jer je potpuno nezamislivo da Policija kao vrlo važan organ ima za rukovodioca osobu kojoj predsjednik Vlade ne vjeruje.

Tada se postavlja pitanje da li se svjesno pokušava urušiti policijski sistem koji je od promjene vlasti na vrlo klimavim nogama, jer je mnogo nezadovoljnih službenika, a pojedina kadrovska rješenja otvaraju probleme u svakodnevnom radu.

Sa druge strane, Brđanin pokušava da se predstavi kao surovi profesionalac i legalista, ali je nejasno kako onda prihvata da uopšte i minut obavlja dužnost direktora bez podrške Krivokapića. Jasno je da direktor policije vjeruje Abazoviću, ali on je po funkciji niži od Krivokapića.

Sa druge strane, Krivokapić na čije blamove smo navikli, dodatno potvrđuje da je premijer bez ikakvog autoriteta, jer je nezamislivo da se već mjesec trudi da smijeni Brđanina, ali se sve više povlači ili odlaže to rješenje.

U takvoj apsurdnoj situaciji nameće se pitanje – kome će više vjerovati Krivokapiću ili Brđanin? Kako da se ponaša policijski službenik u takvoj konfuznoj situaciji jer od direktora može biti sankcionisan, a od premijera nagrađen ili obrnuto!

Šef ANB protiv kolege

A na sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost za ostavku Brđanina bili su i šef ANB Dejan Vukšić, ministarka odbrane Olivera Injac i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Za Injac i Spajića nije iznenađenje da podržavaju sve što traži Krivokapić, a na njegovom kursu je i Vukšić. Šef ANB koji je jedan od prvih saradnika po funkciji sa Brđaninom. Njihov odnos je problematičan još od ranije jer su poznanici iz Kotora. Podsjetimo, Brđanin je nekada bio lokalni šef Policije, a Vukšić advokat. Tako da se poznaju vrlo dobro, a poznato je da jedan o drugom nemaju lijepe riječi još od ranije.

Oni sarađuju koliko moraju, a nerijetko se izdaju naređenja, da policajci ne smiju otkrivati podatke ANB ili obrnuto. Očito je Vukšić jedva dočekao da se izjasni protiv Brđanina, jer se već odavno šuška da ima svog favorita za novog direktora Policije.

Za cijelu novonastalu situaciju jasno je samo da nije održiva.

I samo je pitanje dana kada će sve isplivati na površinu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bruno
19.10.2021-08:21 08:21

Vukica je kadar Krivokapica, a Brdjanin Danilo vica. Injac je takodje Krivokapica…ko je ondak Dritanov izbor?

Tito
19.10.2021-16:05 16:05

Kome ce sad Brdjanin da se tiska? Ostao mu je samo SDP. Sve ostale je ispalio. Ahahaha