Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

APSURD Crnogoske licence preko AEM u službi ”srpskog sveta”: Stoiljković opasan po bezbjednost države, ali poželjan da širi propagandu!

Stojiljković je tipičan predstavnik biznismena ''srpskog sveta'' koji naprasno postaje investitor, vjerovatno nečijim tuđim novcem. Jasne su bile njegove veze sa bratijom Aleksandra Vučića, a još direktnije sa osobama bliskim Miloradu Dodiku kao i firmama i pojedinicima koje je SAD stavila na crnu listu.

Agencija za elektronske medije (AEM) dodijelila je u ponedjeljak nacionalnu televizijsku licencu Adria Televiziji. Osnivač Adria Televizije je Bratislav Stoiljković kojem je Crna Gora nedavno zabranila ulazak u državu. Prema objavi medija, Stojiljkoviću je ulazak zabranjen na “zahtjev ANB iz razloga nacionalne bezbjednosti”.

Tako se dogodila prava apsurdna situacija da je nacionalnu licencu za tv stanicu država dodijelila osobi kojoj je zabranjen ulazak u državu zbog “ugrožavanja nacionalne bezbjednosti”. Formalno dodjela licence nije možda sporna, ali jeste suštinski vrlo problematična.

Licenca i Adria 

Protiv odluke o davanju nacionalne frekvencije TV Adria je bio samo član Savjeta Rajko Todorović, dok su dodjelu podržali predsjednik SAEM-a Branko Bošković, te članovi Milan Radović i Edin Koljenović, a uzdržana je bila Andrijana Nikolić. Savjet je možda postupao samo po zahtjevu, ali ništa ne bi bilo problematično da se odluka odložila dok se određene stvari iz biografije osnivača ne provjere. Ako bi se rukovodili logikom dijela AEM za njih bi bilo sasvim legitimno i da druge kontorverzne osobe konkurišu za licencu.

Bošković, Radović, Koljenović

Stoiljković se oglasio nakon zabrane na svom portalu koji je kupio uoči izbora u Herceg novi.

”Sava je za mene najljepše srpsko ime. Zato sam ga i dao svom sinu. Po Svetom Savi. Načuo sam da u Crnoj Gori postoji i neki nesrećni Savo, koji je tuđinu prodao vjeru za večeru. Tog ćemo sigurno svi brzo zaboraviti, jer nijedna vojska ne može zaustaviti ideju čije je vrijeme došlo. Zato gledajte nacionalnu TV Adria! Živjelo naše milo srpstvo. Živjeli dobri ljudi svih boja, vjera i nacija“, saopštio je Stoiljković.

Stoiljković je tipičan predstavnik biznismena “srpskog sveta” koji naprasno postaje investitor, vjerovatno nečijim tuđim novcem. Jasne su bile njegove veze sa bratijom Aleksandra Vučića, a još direktnije sa osobama bliskim Miloradu Dodiku, kao i firmama i pojedinicima koje je SAD stavila na crnu listu. Indikativno je da se za pojedine biznise Stojiljkovića u Crnoj Gori osnivači mijenjaju upravo u momentu kada SAD na crnu listu stavlja firme iz Republike Srpske. Svi ti podaci su dostupni i preko CRPS.

Vučićevi tajkuni jedini vlasnici

U Crnoj Gori pored Adria TV, nacionalne licence imaju TV Vijesti, Nova M i Prva TV. Svima njima zajedničko je da su njihovi vlasnici srpski tajkuni. Biznismen Dragan Šolak preko United medije kontroliše TV Nova M i TV Vijesti. Tajkun Srđan Milovanović vlasnik je TV Prva. To znači da su sve crnogorske licence pod kontrolom srpskih tajkuna koji bez obzira da li su bliski Aleksandru Vučiću, imaju isti pogled na Crnu Goru kao na koloniju ”srpskog sveta”.

Ono što je jasno je da se na programima TV Vijesti i TV Nova M svakako ne čuju kritički tonovi prema Vučiću. Mora se napomenuti da je i tokom ljeta jedna državna kompanija iz Srbije Simpo, za koju govore da je tipična SNS firma,  bila glavni sponzor u Jutarnjem programu TV Vijesti.

Za TV Prvu se nema šta reći osim – kakav vlasnik takva i televizija. Srđan Milovanović samom pojavom ne odaje utisak osobe koja ima medijsko znanje, a tek kad progovori to je i dokazano. Ipak, sposoban je očito u nečem drugom, a u matičnoj državi ga karakterišu kao osobu koja radi za SNS i Vučića. Njegov medij u Crnoj Gori od kada je preuzeo vlasništvo doživljava totalnu degradaciju, a nivo udjela u medijskom tržištu je toliko nizak da ne zaslužuje ni rečenicu o tome. A o sadržaju nećemo ni da pričamo.

Sve u svemu, tražili ste gledajte ”srpski svet” na našim licencama.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.10.2022-12:09 12:09

Sprdnja..!