Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Aprcović najavio krivičnu prijavu protiv rukovodstva kotorske opštine

Nezapamćeno u istoriji parlamentarizma da se neko usudio da odbornike na ovaj način spriječi u obavljanju posla za koji ih je izabrao narod, kažu svi do jednoga, ogorčeni ovakvim činom rukovodstva kotorske lokalne uprave

Odbornici SO Kotor, njih 17 od 33, naišli su danas na zabravljen ulaz  njihovog doma, promijenjene brave, pečatirana vrata, lance i katance.

Nezapamćeno u istoriji parlamentarizma da se neko usudio da odbornike na ovaj način spriječi u obavljanju posla za koji ih je izabrao narod, kažu svi do jednoga, ogorčeni ovakvim činom rukovodstva kotorske lokalne uprave.

Predsjednik kotorskog DPS-a Željko Aprcović je, vidno uznemiren, saopštio da je danas u Kotoru pocrvenjela demokratija jer je odbornicima skupštinske većine onemogućen ulaz u SO, u gradsku kuću u koju svi građani imaju pravo da uđu.

On je kazao da će, zbog svega što se dogodilo, odbornici donijeti odluku o čemu će javnost detaljno upoznati u narednih par sati. Lanci i katanci i promijenjene brave na vratima na kojima je nalijepljen nekakav zapisnik najbolje govore da u Kotoru definitivno ne vlada demokratija. Manjina ima taj ekskluzivitet da se ovako ponaša i da ne dozvoljava odbornicima da uđu u svoj parlament onemogućivši  ih da donesu odluke koje su inicirali 25. marta ove godine, jasan je Aprcović.

Na podsjećanje Skala radija da sa druge strane ne priznaju skupštinsku većinu nazivajući je takozvanom i da kažu da oni čine hajdučiju, Aprcović je kazao da se zna ko je i kako u februaru 2017. godine izabrao ovu, sad već krnju većinu i kako je većina od 17 odbornika izabrala i predsjednicu SO i predsjednika Opštine. Za njegog opoziv izjasnilo se 24. aprila ove godine većina od 18 odbornika i tu je sve jasno, kazao je Aprcović, konstatujući da nema dileme  ko krši zakon.

Upravni sud, smatra šef kotorskog DPS-a, nije ulazio u meritum presude, nego je formalno pravno donio određene preporuke. Tačno je da se SO održala u prekidu koji je sama inicirala predsjednica Perović.

„Mi imamo pravo za nastavak sjednice. Imali smo pravo kao Klubovi odbornika da donesemo odluku i ovlastimo Željka Avramovića  da predsjedava sjednicom u skladu sa zakonom, Poslovnikom i Statutom o radu Skupštine“, kazao je on.

Aprcović je rekao novinarima da nema povratnu informaciju iz Tužilaštva, vezanu za krivičnu prijavu koja je podnijeta protiv Avramovića i potvrdio da će tokom dana podnijeti krivične prijave protiv rukovodstva opštine zbog zloupotrebe službenog položaja jer im se kao odbornicima, izabranim predstavnicima građana ne dozvoljava da uđu u parlament.
On je siguran da ovo nigdje na svijetu nema. Tokom dana će skupštinska većina donijeti odluke kako i na koji način će se odrediti prema novonastaloj situaciji.

Svih 17 odbornika skupštinske većine pred zapečaćenim vratima svog paralmenta  u atrijumu palate Bizanti ogorčeni su i zaprepašćeni novonastalom situacijom.

Mirko Vičević, odbornik DPS –a i proslavljeni vaterpolo reprezentativac, je za Skala radio izjavio da mu ne daju da radi i to ni na jednom planu. On je podsjetio  da mu sadašnja vlast prvo nije dozvolila da radi u opštini.

„Nijesam bio za sport, potom je bio plan da prodajem turističke karte, sada nema ni autobusda za tu naplatu i na kraju ne mogu se izraziti ni kao odbornik  evo već dvije godine. Sport su nagrdili i napravili diskriminatornu odluku tako da djeca sve manje i dollaze na vaterpolo. Izvinjavam se ja, sam Kotoranin“, rezignirano je poručio Vičević.

Neđo Moškov, odbornik DPS-a je kratko prokomentarisao da je Kotor izdržao dva zemljotresa pa dako izdrži i ovo.

Vido Drašković (LP) je izjavio našem radiju da su Kotorani upoznati sa „djelima“ ove vlasti koju su izabrali ali je dobro da današnji njihov potez vidi Crna Gora , i uvjeri se kako bi prošla da kojim slučajem ova koalicija dođe na čelo države.

Bruna Lončarević, odbornica SDP je kratko prokomentarisala da je dovoljno samo pogledati sliku zapečaćenih vrata Skupštine opštine Kotor, koja govori više od deset hiljada riječi.

Ljiljana Velić (HGI) je, kako je kazala neprijatno zatečena ovom situacijom i zloupotrebom ovlašćenja sadašnje vlasti u Kotoru.

Za Vidaka  Banićevića (DPS) ovo je katastrofa . Da neko ne dozvoli odbornicima da uđu i rade u svoju kuću.

„Plomba postavljena na vratima Skupštine, šta reći“, zaključio je on.

Snežana Borozan, odbornica SD se pita da li građani Kotora uopšte mogu da zamisle da neko na ovaj način može da zaključa jednu instutuciju lično.

Željko Avramović DPS, jutros kada je otišao da tehnički  pripremi sjednicu SO i nije naišao na svjedoke, kada su se pečatila vrata, pa nije siguran da je to validan pečat.
“Moramo vidjeti  sa svjedocima jer je  svjedok značajan u pravnom sistemu CG“, rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve