Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

Aprcović na gradskoj pijaci: U naredne četiri godine još kvalitetniji Markat

"U smislu poštovanja svih propisa, kako bismo zaštitili zdravlje ljudi, i naravno dali bogatiju ponudu svim turistima koji dolaze u grad Kotor i omogućili veći kvalitet života svih naših građana", zaključio je Aprcović

Nosilac liste „Za Kotor! Za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ Željko Aprcović i predsjednica Opštinskog odbora DPS Kotor, kandidatkinja za odbornicu u kotorskoj Skupštini Opštine i kandidatkinja za poslanicu u Skupštini Crne Gore Tatjana Stanovčić obišli su juče kotorsku pijacu i razgovarali sa proizvođačima i prodavcima.

“Želio sam da kupim nešto od robe koju proizvode naši poljoprivredni proizvođači, i naravno da porazgovaram, mogu slobodno reći, sa mojim prijateljima, koje poznajem dugi niz godina, o problemima sa kojima se suočavaju”, kazao je Aprcović i dodao da je popularni kotorski Markat, na samim gradskim vratima, svojevrsna atrakcija za sve turiste koji dolaze u Kotor, koji žele da osjete i život, i tradiciju, i duh grada, kroz svojevrsnu ponudu poljoprivrednih proizvođača sa cijelog crnogorskog primorja.

“Želja nam je da u narednom periodu, kroz projekte koje predlažemo građanima Kotora, stimulišemo organsku poljoprivrednu proizvodnju, koja će biti kompatibilna sa turističkom ponudom koju grad Kotor ima. Takođe moram da kažem da ćemo sačuvati Markat, njegov duh i tradiciju, i unapređivati sve uslove prodaje svih onih autohtonih proizvođača koji svoje proizvode prodaju na našem gradskom Markatu”, naglasio je Aprcović.

On je kazao da će u naredne četiri godine Markat biti još kvalitetniji.

“U smislu poštovanja svih propisa, kako bismo zaštitili zdravlje ljudi, i naravno dali bogatiju ponudu svim turistima koji dolaze u grad Kotor i omogućili veći kvalitet života svih naših građana”, zaključio je Aprcović.

Tradicija kotorskog Markata datira još od prije 115 godina, iako arhivski zapisi govore o pijaci u Kotoru još u 15. vijeku, saopšteno je iz kotorskog DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve