Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Aprcović: Kotor odblokiran, radićemo na unaprijeđenju infrastrukture

“Ono što je pitanje svih pitanja i sto sam kazao, jeste da ćemo sledeće sedmice imati budžet na dnevnom redu. Kroz usvajanje budžeta moći ćemo da vršimo finansijske transakcije, svih korisnika koji se naslanjaju na budžet i sve obaveze preuzete u prethodnom periodu realizujemo”, kazao je Aprcović

Deblokada opštine, kao i usvajanje budžeta, prve su aktivnosti kojima ce se novi predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, baviti tokom svog mandata. Aprcović kaže da ga čeka težak posao, ali da će pokušati da nadoknadi propušteno. Poziva odbornike opozicije da se uključe u rad izvrsne vlasti.

foto: Željko Aprcović

“Ono što je pitanje svih pitanja i sto sam kazao, jeste da ćemo sledeće sedmice imati budžet na dnevnom redu. Kroz usvajanje budžeta moći ćemo da vršimo finansijske transakcije, svih korisnika koji se naslanjaju na budžet i sve obaveze preuzete u prethodnom periodu realizujemo”, kazao je Aprcović.

Neophodno je, kaže Aprcović, raditi i na daljem unapredjenju infrastrukture i rješavanju dugogodišnjeg problema saobraćajnih gužvi, neposredno ispred starog grada.

Podsjeća da je ranije urađen projekat tzv. podhodika, sa ciljem da se obezbjedi bolja protočnost saobraćaja.

“Mislim da ćemo se usresrediti na projekat, jer je dokumentacija završena, završena tenderska procedura, izdate potrebne dozvole. U fokusu pažnje nove kotorske vlasti, biće i završetak projektno-tehničke dokumentacije za postrojenje za preradu otpadnih voda u Risnu”, dodaje on.

Aprcović smatra da će se  tako zaokružiti taj atraktivan dio bokokotorskog zaliva, risanski zaliv, zaštititi ga od eventualnih daljih devastacija.

“Trebali bi da uradimo projekat valorizacije bedema grada kotora, to je potentan resurs koji u smislu finansijskih pokazatelja treba da ide na veći nivo”, dodaje on.

Aprcović je kazao da će ono što je propušteno u prethodnoj godini pokušati da riješi u godini mandata koja je pred njim, pritom ne zanemarujući ni opoziciju.

“Tražicu od njih da se uključe u rad izvršne vlasti da zajednički dogovaramo projekte, koje ćemo u narednom periodu realizovati”, kaže Aprcović.

Poručuje i da planira  kadrovska osvježenja.

“Namjera jeste da dovedemo mlade ljude kako bi svojim idejama dali novi zamajac u razvoju kotora”, kaže on.

IzvorNova M

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve