Aprcović: Kotor će dobiti predsjednika, bez obzira na moguću opstrukciju predsjednice parlamenta

Na pitanje da li očekuje i sličan performans nezadovoljnjih iz bivše vlasti, Aprcović je podsjetio da je o performansima više puta javno iskazao svoj stav

Predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović zakazala je sjednicu kotorskog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda-izbor predsjednika opštine Kotor, za petak 15. jun u 18 sati.

Skupštinskom većinom od 18 odbornika, 24. aprila je smijenjen dotadašnji predsjednik opštine Vladimir Jokić. Tada je uz protest ispred palate Bizanti, u kojoj je Skupština opštine otvorila i odmah zatvorila sjednicu, Perović dala pauzu na neodređeno vrijeme.

Odbornici DPS, SD, HGI, LP kao i Bruna Lonačerević i Goran Brguljan iz SDP-a, njih 18 su smijenili Jokića. On je podnio tužbu Upravnom sudu čija se presuda još čeka.

Šta će se dešavati ukoliko Perović ponovi isti aprilski scenario, tj. otvori pa zatvori sjednicu, Skala radio je pitao Željka Aprcovića, šefa kotorskog DPS-a i odbornika u SO Kotor.

“Ako se to desi bez i jednog zakonom utvrđenog razloga, skupštinska većina će po hitnoj proceduri, shodno zakonu zakazati sjednicu u roku od tri dana. Održaćemo tu sjednicu lokalnog parlamenta  iz razloga što je ovo prevršilo svaku mjeru u smislu izigravanja i prava i pravde i odnosa prema našim sugrađanima, njihovim porodicama i čitavom gradu“, rekao je Aprcović.

Na pitanje da li očekuje i sličan performans nezadovoljnjih iz bivše vlasti, Aprcović je podsjetio da je o performansima više puta javno iskazao svoj stav.

“Oni nijesu logični i apsolutno su neshvatljivi. Da li su možda zbog neisplaćenih, a zarađenih plata performans mogli da izvedu i kotorski vatrogasci koji se brinu o životima i imovini građana? Oni su samo tražili ono što su zaradili i što im po zakonu pripada”, konstatovao je Aprcović i dodao da ne očekuje performans u petak ispred palate Bizanti.

Komentari

avatar