Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Apostolopulos i Bečić: Sljedeći susret u Crnoj Gori

Tokom svečane večere koju je Apostolopulos priredio u čast Bečića, sagovornici su konstatovali da Grčka i Crna Gora imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose i da ih je potrebno unaprijediti

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se u Atini sa počasnim konzulom Crne Gore Vasiliosom Apostolopulosom, saopšteno je iz kabineta.

Tokom svečane večere koju je Apostolopulos priredio u čast Bečića, sagovornici su konstatovali da Grčka i Crna Gora imaju tradicionalno dobre prijateljske odnose i da ih je potrebno unaprijediti.

Bečić je izrazio zahvalnost Apostolopulusu na posvećenosti u jačanju bilateralnih odnosa između dvije zemlje s posebnim osvrtom na ekonomsku saradnju. Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, on je istakao nedvosmislenu posvećenost procesu evrointegracija i daljim reformama u cilju postizanja pune vladavine prava i poboljšanja životnog standarda građana, navod se u  saopštenju..

Iz kabineta je saopšteno da je Bečić upoznao sagovornika sa rezultatima koje je Skupština Crne Gore u proteklih godinu dana postigla navodeći nezabilježen nivo transparentnosti u svom radu, usvajanje seta socijalnih zakona što je omogućilo povećanje minimalne zarade, povećanje staračkih naknada, ponovno uvođenje dječijeg dodatka, kao i po prvi put u istoriji, uvedeni su besplatne udžbenike za sve osnovce u Crnoj Gori.

Bečić je objasnio da se  sve sjednice skupštinskih radnih tijela se prenose uživo na you tube kanalu, pokrenut je Parlamentarni kanal, obrazovan je Ženski klub Skupštine, usvojen je akcioni plan koji sadrži 69 mjera za jačanje, a ono na šta smo posebo ponosni, ističe Bečić, jeste da se namjanje jedan potpredsjednik bira iz reda manje zastupljenog pola te da je upravo u ovom sazivu po prvi put u istoriji izabrana potpredsjednica crnogorskog parlamenta.

“Nedavni izvještaj Evropske komisije u kojem su afirmativno predstavljeni svi rezultati Skupštine Crne Gore u pogledu jačanja transparentnosti, ali i kontrolne i nadzorne uloge na najbolji način potvrđuje da smo na pravom putu, koji uprkos svim izazovima, garantuje napredak i uspjeh”,  istakao je Bečić.

Konzul Apostolopulus je ukazao na značajne perspektivne saradnje dvije države uz uvjerenje da će jedan od prvih impulsa biti ponovno otvaranje avio linije Atina–Podgorica koje je najavljeno za početak naredne turističke sezone.

“Povezivanje privednih asocijacija, praćeno snažnom institucionalnom saradnjom garantovaće brojne razvojne šanse kako za privrednike tako i za građane dvije države”, zaključio je konzul Apostolopulos.

Bečić i Apostolopulos dogovorili su sljedeći susret upravo u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve