Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Apostol Stijović i Zdravko sa visokog Atosa gledaju na carstvo zemaljsko

Stijović sa Zdravkom carstvo zemaljsko gleda sa 2033 metra visine Atosa. Nijesu Komovi ali što će tamo, bez da ga neko nešto pita u vezi poljoprivrede. Na Atosu samo mir i odmaranje. Blago njemu. I nama sa njim(a)

Piše: Mirko Stanić, šef Medijskog tima SDP-a

Od kad je na čelu ministarstva poljoprivrede Aleksandar Stijović, crnogorskim proizvođačima samo Bog može pomoći. Takvog je stava očigledno i Stijović, pa je odlučio da se zamonaši na Svetoj Gori, samo da ne sluša buku traktora ispred kancelarije, jer ga ometaju u svakodnevnoj meditaciji. Mir će pronaći na Halkidikiju, daleko od profanih pitanja poput onog zašto je agrobudžet donešen u julu, ako je sjetva bila na proljeće?

Tamo ga poslanici opozicije neće uhvatiti da govori neistine o “sjajnim rezultatima i oduševljenju poljoprivrednika”, dok mu najbliži saradnici šalju mailove da ih bilo sramota što predstavljaju to ministarstvo na prezentacijama.

Umjesto da kao njegove kolege ode do Srbije, Stijović se ne da prevariti. Tamo bi mu možda resorni kolega Nedimovića stavio na sto jučerašnje povećanje subvenicija za mlijeko za 40% “jer se nalaze u krizi” ili podatak da je premija za svaku kravu 250 eura umjesto 75 eura koliko daje njegovo ministarstvo.

Moglo bi da se desi i da uz čašicu šljivovice prokomentarišu da je cijena litra dizela za srbijanske farmere “čak” 0.55 eu, dok u Crnoj Gori plaćaju “samo” 1,21 eura.

Nije naivan Stijović, zna po Zdravku da se od šljivovice pričinjava čovjeku, a na Atosu služe samo vino, i to kad su neki veći (vjerski) praznici.

Tamo će, pored smiraja, doskočiti i kolegama apostolima, čuš mene ministrima, apostolima. Jer u apostolskoj trci za najministra ne dobijaju cool stickeri na MacBook-u, nego osveštana ikona. I to sa Svete Gore, Bato (Careviću), ona je najbolja. A i Bato je nauzorniji poljoprivrednik u Crnoj Gori, ko bi smislio jaču ideju nego da na pola miliona državnog zemljišta napravi super farmu. Čak je i Petar Ivanović sadio na svojoj zemlji, mada sa državnim milionskim kreditom.

A u Skupštini Crne Gore, ako nas se “sEte na Dan bEzbednosti”, mogli bi obavijestiti opoziciju što je sa Interpelacijom za smjenu nesposobnog apostola Stijovića ili njegove jednako nesposobne četvororučice ministarke Bratić.

Jer će brzo i neki izvještaji EK i onaj dio o kontrolnoj ulozi Parlamenta, a tu je poenta u kontroli Vlade, ma koliko bili u simbiozi sa njima. Tu Dani ekologije, izviđača ili planete Zemlje ne pomažu puno.

A Stijović sa Zdravkom carstvo zemaljsko gleda sa 2033 metra visine Atosa. Nijesu Komovi ali što će tamo, bez da ga neko nešto pita u vezi poljoprivrede. Na Atosu samo mir i odmaranje. Blago njemu. I nama sa njim(a).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve