Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Anđušić: DPS nastavlja da dinamično razvija Podgoricu

Kako je naveo, lokalna vlast je za nepune dvije godine ostvarila brojne planove iz izbornog programa

Dvije godine nakon ostvarivanja jedne od najubjedljivijih pobjeda na lokalnim izborima može se konstatovati da je Demokratska partija socijalista omogućila nastavak dinamičnog razvoja Podgorice, kazao je šef Kluba odbornika DPS Skupštine Glavnog grada Mihailo Anđušić.

“Polovinu mandata dočekujemo izuzetno zadovoljni rezultatima rada podmlađenoga Kluba odbornika DPS. Progresivnom političkom snagom i svojim aktivnostima odlučno se suprotstavljamo destruktivnim snagama i dajemo glavni zamajac odgovornoj gradskoj upravi, u namjeri da realizuje sve one projekte zbog kojih je DPS i dobila povjerenje građanki i građana”, kazao je on.

Kako je naveo, lokalna vlast je tako za nepune dvije godine ostvarila brojne planove iz izbornog programa.

“Započeta je izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda u Podgorici, najznačajnijega projekta u novijoj istoriji Podgorice. Rekonstruisane su tri značajne saobraćajnice, bulevari prema Golubovcima, Cetinju i Tuzima, dok ubrzano teče rekonstrukcija starog puta prema Spužu i Danilovgradu i planiranje novog bulevara prema Danilovgradu i Nikšiću. U završnoj fazi su radovi na gradnji zaobilaznice koja će povezivati Bulevar 21. maj i Dajbabe, odnosno bulevar prema Golubovcima. U završnoj su fazi i radovi na kompleksu Doma za stare. Asvaltirane su i uređene brojne gradske saobraćajnice, trgovi, parkovi i igrališta.

Vraćen je spomenik Josipu Brozu i podignut spomenik Ivanu Crnojeviću, čime je lokalna vlast pokazala da poseban odnos gaji prema crnogorskom antifašizmu i multikulturalnosti. Uz pomoć partnera, održane su i pokrenute brojne manifestacije kulture i sporta, a otvorena je i rekonstruisana Bemax arena, koja je u vrijeme pandemije virusa Covid-19 bila određena za prihvat potencijalnih bolesnika. Lokalna vlast na čelu s gradonačelnikom Vukovićem visok stepen odgovornosti prema građanima i gradu pokazala je upravo u trenucima kad je cio svijet bio zatečen efektima širenja virusa, blagovremenim i preciznim reagovanjem te uvođenjem mjera koje su pomoć ugroženim privrednicima”, kazao je Anđušić.

Kako je naveo, ostvareni rezultati daju za pravo da očekuju još jednu ubjedljivu izbornu pobjedu na predstojećim parlamentarnim izborima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve