Utorak, 23 Jula, 2024
Rubrika:

Andrijevica: Verifikovani mandati, u subotu o podjeli fukcija

Predsjednici Skupštine i Opštine biraće se na narednom zasijedanju, jer o predlozima kandidata i raspodjeli funkcija liste sa vladajućom većinom treba da razgovaraju u subotu

Na konstitutivnoj sjednici novog saziva Skupštine u Andrijevici danas su verifikovani mandati odbornicima.

Predsjednici Skupštine i Opštine biraće se na narednom zasijedanju, jer o predlozima kandidata i raspodjeli funkcija liste sa vladajućom većinom treba da razgovaraju u subotu.

Poslije današnje verifikacije mandata odbornika, u Andrijevici još jedna runda pregovora, a dogovaraće se političari koji figuriraju u vršenju vlasti i koji odbijaju da govore o eventualnim pozicijama.

“Ja sam čovjek koji drži riječ, dok se ne završe pregovori, ne dajem izjave”, ističe Miodrag Čukić, odbornik liste “Za budućnost Andrijevice”.

“Napravljen je jedan tim koji je konsolidovao i skupio u stvari naše predizborne programe i ciljeve, kako bi napravili plan za dalji razvoj Andrijevice. Dakle, tako smo krenuli i to je jedan dobar i zdrav način, a o funkcijama ćemo pričati nakon”, poručuje Dragana Vučević, odbornica PES-a.

“Naš stav je veoma jasan u ovoj situaciji da se buduća vlast, to jest buduća koalicija, definiše na nekom nivou demokratskih principa. Znači mi u ovom trenutku nismo delegirali imena”, navodi Miloš Čukić, odbornik Demokrata.

No, ime Željka Ćulafića već je delegirano iz SNP-a. Stav da upravo njega vide na čalu opštine iznijeli su u saopštenju. Za Ćulafićeve oponente to bi bio krah Andrijevice.

“Da će on biti taj kandidat za predsjednika, to je rekao i gospodin Joković, biće kandidat za predsjednika, svi ostali razgovori ne dolaze u obzir čak su besmisleni – ovo ja iz saopštenje, kažem. Ako su besmisleni, ja ne znam, što mi tamo idemo, ako su razgovori besmisleni, ovo nije prvi put. Ja sam inače sa njima 20 godina u pregovorima, svaki put smo nasamareni i prevareni”, navodi Vesko Raketić, grupa građana “Vasojevićki pokret ujedinjenja – Vesko Raketić”.

“Najviše mi je žao građane opštine Andrijevica, koji su postali taoci nekoliko ljudi koji su umislili da bez njih svijet ne može da postoji”, kaže Dejan Ivanović, odbornik DPS -a.

Većina novog lokalnog saziva uvjerena je u to da će na narednom zasjedanju izabrati predsjednike Skupštine i Opštine.

Argument im je dijalog koji će voditi u subotu. DPS pak ne vjeruje u međustranački dogovor.

“Potrebno je dodatno vrijeme kako bi usaglasili sve te ključne pozicije, kako bi napravili jednu stabilnu većinu za funkcionisanje u naredne četiri godine. Imamo usvojen budžet i građani opštine Andrijevica u ovom momentu ne ispaštaju u dijelu održavanja finansijske konsolidacije i stabilnosti naših finansija”, kaže Miloš Čukić, odbornik Demokrata.

“Izlazi su ili vanredni izbori, ako se u zakonskim rokovima ne izaberu predsjednik skupštine i opštine, ponovo će građani izlaziti na izbore. Ne znam više zašto bi se izlazilo na izbori, ne vidim svrhu”, poručuje Dejan Ivanović, odbornik DPS-a.

Za sada je izvjesno da će iza zatvorenih vrata o zahtjevima pričati predstavnici sedam lista, koje su iz izborne trke izašli sa potrebnom većinom, koja treba da konkretizuje pitanja oko formiranja vlasti.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve