Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Andrić: Od apostolske Vlade ni centa za put i salu u Mrkojevićima

Kako ističe, međutim zbog ovakvog odnosa Vlade Crne Gore prema ovom području, koja ne želi da razumije potrebe stanovnika i koja u konačnom okreće glavu i od sporazumima definisanih obaveza, početak realizacije ovih projekata je doveden u pitanje

Predloženi budžet “nove reformske” Vlade neočekivano je “osvježio” i razočarao stanovnike Mrkojevića i potvrdio da su potrebe područja na kojima žive manjinski narodi daleko od prioriteta nove Vlade. Reklo bi se, potpuno očekivano sa njihove strane, saopštio je član Glavnog odbora DPS Crne Gore i odbornik u Skupštini opštine Bar, Asim Andrić.

“Poznato je da u Mrkojevićima imamo dva prioritetna projekta, a to su rekonstrukcija regionalnog puta od naselja Sveti Ivan do Kameničkog mosta i izgradnja fiskulturne sale u OŠ Mrkojevići koji su od izuzetnog značaja za dalji razvoj ovog područja”, navodi Andrić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, iako je Opština Bar sa Upravom za saobraćaj i Ministarstvom prosvjete potpisala sporazume za realizaciju ovih projekata, to je za novu Vladu ostalo mrtvo slovo na papiru, jer je predloženim budžetom za 2021. godinu za ova dva projekta planirano, kako ističe “vjerovali ili ne, nula eura”.

“Podsjećanja radi, Opština Bar je upravo na osnovu ovih sporazuma u najkraćem roku realizovala svoje obaveze i uplatila 150.000 eura na poseban račun škole za izgradnju sale, i planirala sredstva u budžetu za eksproprijaciju zemljišta na trasi puta i pokrenula taj postupak, čemu svijedoče brojni akti koji ovih dana pristižu na adrese mještana”, kazao je Andrić.

Kako ističe, međutim zbog ovakvog odnosa Vlade Crne Gore prema ovom području, koja ne želi da razumije potrebe stanovnika i koja u konačnom okreće glavu i od sporazumima definisanih obaveza, početak realizacije ovih projekata je doveden u pitanje.

“To nas u konačnom niti čudi niti iznenađuje, posebno što članovi te iste Vlade otvoreno pred očima javnosti relativizuju i negiraju najveće zločine prema jednom narodu poslije Drugog svjetskog rata kakav je upravo bio zločin počinjen u Srebrenici, a isto tako predlažu skandalozne i neustavne odluke koje iseljenicima iz Mrkojevića zatvaraju vrata svoje domovine čineći da veoma brzo budu tuđi na svojoj zemlji”, rekao je on.

Andrić napominje da ne smiju i neće ćutati.

“Nećemo dozvoliti da se bez pomena odustane od projekata koji su velika nada i razvojna šansa za život u Mrkojevićima”, navodi u saopštenju.

Prema njegovim riječima, naročito neće dozvoliti da njihove komšije i rođaci postanu tuđini nepoželjni u svojoj zemlji.

“Glasno ukazujemo i poručujemo novim, kako vole sebe nazvati “mogućim diktatorima“, da ćemo dostojanstveno braniti tekovine građanske i nezavisne Crne Gore, onako ponosno, jedinstveno i jednoglasno kako smo to uradili 21. maja 2006. godine”, zaključuje Andrić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve