Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Anđušić: Poljoprivrednici prepušteni samima sebi

Skandaloznim ponašanjem Vlade i ministarstva koje je prouzrokovalo neusvajanje Agrobudžeta za ovu godinu dovelo je do toga da hiljade poljoprivrednih proizvođača širom Crne Gore nijesu u mogućnosti da planiraju ili realizuju svoju sjetvu, proizvodnju ili plasman, rekao je Anđušić

Nesvakidašnjim kašnjenjem predlaganja i usvajanja Budžeta za 2021. godinu, između svih ostalih, jedna od najpogođenih kategorija su poljoprivredni proizvođači širom Crne Gore. Neusvajanje budžeta za ovu godinu i funkcionisanje kroz koncept privremenog finansiranja implicirali su, između ostalih ograničenja i nemogućnost isplata subvencija i premija poljoprivrednim proizvođačima, ocijenio je Mihailo Anđušić, član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista.

“Skandaloznim ponašanjem Vlade i ministarstva koje je prouzrokovalo neusvajanje Agrobudžeta za ovu godinu dovelo je do toga da hiljade poljoprivrednih proizvođača širom Crne Gore nijesu u mogućnosti da planiraju ili realizuju svoju sjetvu, proizvodnju ili plasman”, istakao je on.

Prema njegovim riječima, većina poljoprivrednih proizvođača jednostavno, usljed, po prvi put neisplaćenih mehanizama podrške od strane ministarstva nijesu u mogućnosti da isplaniraju ili organizuju svoju prozvodnju ili prodaju, jer u ovoj fazi, premije i subvencije za mlijeko, đubriva, pesticide, sjetvu i mnoge druge troškove nijesu vjerovatno ni u planu Vlade i ministarstva.

“Očigledno je da, usljed nezapamćene krize sa kojom se suočavaju poljoprivrednici i svi drugi proizvođači, prioritet Vlade i ovog ministarstva predstavljaju analize službenih putovanja i režijskih troškova prethodnih administracija. Nakon svih kritika i obećanja o boljitku, poljoprivrednici širom Crne Gore, jasno je, ostali su prepušteni teškoj ekonomskoj situaciji i sebi samima, bez bilo kakve pomoći države”, zaključuje Anđušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve