Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Anđušić: Maglom koju širite manipulacijama i neistinama, ne možete sakriti da ste ukopnici Crne Gore

''Naravno, laž je da je nova Vlada zatekla ''praznu kasu''. Sa druge strane, ukoliko bilo ko očekuje da je na državnom računu skladišten čitav Budžet, tome bi bolje bilo da što prije prestane da se bavi javnim finansijama. Prilivi i odlivi na dnevnom nivou način su na koji funkcioniše ''kasa'', a to što su ''eksperti'' potpuno neznaveni – njihov je problem''

U susret svom neizbježnom raspadu, Vlada pokušava da PR objavama zavara građane, i zamaskira katastrofalne učinke svog djelovanja. U cilju tog jalovog posla, ovih dana nas zasipaju raznim manipulacijama i neistinama, zaboravljajući da građani najbolje vide šta je vladajuća većina uspjela da uradi za godinu dana od Crne Gore, saopštava Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore

“Naravno, laž je da je nova Vlada zatekla “praznu kasu”. Sa druge strane, ukoliko bilo ko očekuje da je na državnom računu skladišten čitav Budžet, tome bi bolje bilo da što prije prestane da se bavi javnim finansijama. Prilivi i odlivi na dnevnom nivou način su na koji funkcioniše “kasa”, a to što su “eksperti” potpuno neznaveni – njihov je problem.

Ne pristajemo na to da nam slovo o turizmu drže oni koji su plaže u Crnoj Gori pretvorili u ćevabdžinice, promenade na rivijeri u poligone za šovinizam, oni koji rastjeruju investitore i pritom za čitavu godinu nijesu doveli nijednog novog. Uz to, takav stihijski turizam uspio je od Crne Gore da napravi državu sa najvišom stopom zaraze, u kojoj svakoga dana nestane po deset ljudi, a razbole se stotine. To je cijena turističke strategije koja je spriječavala zdravstvenu kontrolu na granicama, vodeći računa samo o broju turista ali ne i o posljedicama epidemiološkog haosa koji će nastati kao posljedica vrhunske neodgovornosti Vlade prema svojim građanima”, navodi Anđušić.

On je kazao da kada govore o Montenegro Airlinesu, iz Vlade treba da ustanu i odaju poštovanje svakom zaposlenom te firme.

“Održiviji je, sa svim letovima i brojem putnika, bio Montenegro Airlines i da je imao dvostruko veći dug, nego frankenštajn kompanija koja danas nigdje ne leti, a koja je uvela novitete poput praznih letova do Švajcarske i nazad, avione bez oznaka i, naravno, najbrže gubitke u istoriji avio transporta na ovom podneblju.

Možete širiti maglu manipulacijama i neistinama koliko hoćete, ali ne možete sakriti da ste ukopnici Crne Gore – od njenog građanskog duha, sve do ekonomije, kulture i sporta.

Na kraju, još jednom pozivamo “čestite”, “stručne” i “transparentne” da pojasne javnosti kolika je stopa nezaposlenosti u Crnoj Gori danas, a kolika je bila u ovo doba prošle godine” poručuje Anđušić.

On pziva da se građanima saopšti koliki je rast prosječne zarade u Crnoj Gori u odnosu na isti period prošle godine. Može i procentualno i nominalno.

“I molimo ih da nakon toga saopšte građanima, a ne nama, koliko je puta poskupljivalo gorivo od decembra do danas i koliko su porasle cijene u istom periodu.

Takođe, pozivamo ih da javnosti objasne koji su kapitalni projekat pokrenuli i započeli od decembra do danas.

Toliko o statističkom šminkanju kojem se jedino mogu diviti pobornici crkvene ekonomije. Objasnite vi građanima zašto je njihova platežna moć sve manja, zašto je nezaposlenost počela da divlja tokom vašeg mandata i zašto nijeste ušli ni u jedan konkretan projekat koji bi im donio dobrobit”

Uz to, naročito pozivamo da pojasne javnosti ko je iz kabineta premijera prije 20 dana “plasirao laž o tome da su demonstranti na Cetinju u šest ujutro isprovocirali neumjerenu akciju policije tako što su na nju bacili “molotovljev koktel”.

“Što se tiče spekulacija o navodnim nečistim radnjama bilo koga iz prethodnih Vlada – pozivamo aktuelnu vlast da, koliko je danas, podnese krivičnu prijavu za svaki “slučaj” ponaosob, ili da prestane sa malograđanskim intrigarenjem i širenjem laži, jedinom aktivnošću koju predano rade od prvog dana svog mandata”, za ključuje Anđušić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve