Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Anđušić: Cijena goriva skače, standard pada, a ministar se bavi svojom političkom karijerom

Dok se Spajić uprazno pravda pričama o porastu cijena goriva na globalnom nivou, nastojeći da zataška vlastitu nesposobnost i neumijeće, vlade nekih drugih zemalja najavile su jednokratnu isplatu pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva zbog poskupljenja goriva, navodi Anđušić.

Jutros je ponovo građanke i građane, sačekalo novo poskupljenje goriva, navodi Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora DPS-a.

“U situaciji teške ekonomske krize, stalnog skoka cijena, poskupljenja osnovnih životnih namirnica i vrtoglavog skoka nezaposlenosti, ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić umjesto što – uostalom kao i veći dio Vlade – pravi ekskurzije po bijelom svijetu na račun građana, i obilazi crkvene poglavare, bilo bi blagotvorno da se posveti realnosti u kojoj žive građani zemlje čiji je ministar.

Dok se Spajić uprazno pravda pričama o porastu cijena goriva na globalnom nivou, nastojeći da zataška vlastitu nesposobnost i neumijeće, vlade nekih drugih zemalja najavile su jednokratnu isplatu pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva zbog poskupljenja goriva”, navodi Anđušić.

Da ministar baš ni o čijim interesima ne vodi računa, govori i podatak da će novi skok cijena goriva dodatno pogoditi već ugrožene poljoprivrednike, koji su zbog ignorantskog odnosa resornog Ministarstva i kasnog usvajanja Agrobudžeta dovedeni na rub egzistencije, smatra Anđušić.

 

“O Spajićevom ekspertizmu govori i činjenica da je javni dug, od njegovog ministarskog “ustoličenja”, uvećan za 500 miliona eura, dok je stopa nezaposlenosti dostigla rekordni nivo od 25%, a Crna Gora bilježi drastičan pad direktnih stranih investicija.

Očigledno je da ministar Spajić, zadužen za državne finansije, ali i za socijalna pitanja, svojim nedjelovanjem i plasiranjem politikanskog pamfleta “Maršalov plan” pokazuje da mu je prioritet nova izborna trka a ne poboljšanje standarda građana.

Davljenik se za slamku spasa hvata, a ova Vlada ni tu slamku ne može da nađe. Sva istraživanja pokazuju, da je ogromna većina građana nezadovoljna radom Krivokapićevog kabineta i da je izvjestan skori kraj najgore Vlade u crnogorskoj istoriji, čije je ovaj mlađani ekspert zaštitno lice”, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve