Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Anđušić: Bahato trošenje državnih para na putovanja državnih funkcionera, VIP saloni, dnevnice za privatne ekskurzije

Osim toga što su pompezno na prvu sjednicu Vlade došli taksijem, a odmah nakon sjednice se kući vratili službenim automobilima, što hiljadama eura mjesečno plaćaju konsultante, što su im apsolutno svi ugovori tajni i nedostupni javnosti, što ne umiju da zaustave očiglednu ekonomsku krizu nego građanima dijele ulje... ova vlast ne radi apsolutno ništa drugo, poručuje Anđušić

Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je da u aktuelnoj Vladi i državnim institucijama u kojima je DF-URA-Demokrate uhljebila svoje partijske kadrove, prema priznanju premijera Zdravka Krivokapića i u skladu sa već čuvenom tabelom raspodjele mjesta „po dubini“, očigledno ne rade ništa drugo sem što o trošku građana putuju i uzimaju dnevnice čak i za privatna putovanja.

“Još ne stignu da objasne gdje je i zbog čega jedno putovalo, pojavi se novih troje koji arče budžetski novac, poput Vesne Bratić koja zakupljuje VIP salone po međunarodnim aerodromima za svoje potrebe. Tako građani još nijesu dobili obrazloženje zašto je direktor Fonda PIO Dragoslav Šćekić u privatnu posjetu Gazimestanu, na obilježavanje Vidovdana, koji nije zvanični državni praznik, putovao službenim vozilom Fonda i uz dnevnice koje je takođe uredno uzeo iz Fonda, kao da je riječ o zvaničnoj državnoj posjeti”, istakao je Anđušić.

Funkcioner DPS je podsjetio da smo zbog ovoga već tražili da se oglase premijer Krivokapić i ostali nadležni iz Vlade, ali su, kako navodi, oni očigledno zauzeti istim poslom kao i Šćekić na Gazimestanu – trošenjem budžetskog novca na besmislena putovanja.

“O kolikom je licemjerju riječ, najbolje svjedoči poređenje njihovih tvrdnji do decembra 2020. godine o „prekidu prakse bahatog ponašanja prethodne vlasti“ sa njihovim ponašanjem odmah nakon preuzimanja funkcija. Osim toga što su pompezno na prvu sjednicu Vlade došli taksijem, a odmah nakon sjednice se kući vratili službenim automobilima, što hiljadama eura mjesečno plaćaju konsultante, što su im apsolutno svi ugovori tajni i nedostupni javnosti, što su pokušavali građanima i policijskim službenicima da podmetnu manipulisanje dokazima samo da bi zaštitili zamjenika generalnog sekretara Vlade Nikolu Kandića, što ne umiju da zaustave očiglednu ekonomsku krizu nego građanima dijele ulje, što troše stotine hiljada budžetskog novca na obezbjeđenje ministara i državnih sekretara po ministarstvima kojima ne pripada policijska zaštita… ova vlast ne radi apsolutno ništa drugo.

Sve ostale populističke teme, uključujući i njihove navodne unutarkoalicione sukobe, služe samo kao dimna zavjesa dok sprovode svoju agendu „srpskog sveta“ i bahato troše budžetski novac u godini za koju se znalo unaprijed da će biti finansijski teška i izazovna zbog dugotrajuće pandemije koronavirusa”, rekao je Anđušić.

Na kraju je kazao, da izgleda da je za njih najvažnije stići do Gazimestana i VIP salona na aerodromu o trošku građana Crne Gore, i to sve iz pozicije funkcionera „spržene zemlje“, kako vole da nazivaju Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anđušić: Bahato trošenje državnih para na putovanja državnih funkcionera, VIP saloni, dnevnice za privatne ekskurzije – CG Vijesti
27.07.2021-10:02 10:02

[…] Aktuelno […]