Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Amfilohije: Vlast u Crnog Gori objavila rat živom Bogu

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je danas opet crnogorsku vlast nazvao obezboženom koju optućžuje da hoće da uništi Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i tvrdi da je objavila rat živom Bogu

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije je danas opet crnogorsku vlast nazvao obezboženom koju optućžuje da hoće da uništi Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori i tvrdi da je objavila rat živom Bogu.

MITROPOLIT AMFILOHIJE RADOVIC, INTERVJU 1102 2020 foto D.Milovanovic

“Oni koji su na vlasti hoće da uništi Crkvu Božiju, misle da je lako s Bogom ratovati. Niko Boga nije pobijedio u istoriji i neće Ga pobijediti do kraja svijeta i vijeka! Treba da shvate i ovi koji su sada ovdje kod nas na vlasti, da su objavili rat Bogu, a ne Amfilohiju ili narodu u Crnoj Gori. Živome Bogu su rat objavili i zato onaj koji s Bogom ratuje, on gubi i svoj obraz i dušu, odriče se od svih istinskih i pravih vladara, koji su vladali ovim prostorima od vremena Cara Konstantina do vremena kralja i gospodara Nikole Petrovića”, rekao je Amfilohije na današnjoj liturgiji u Bijeloj.

Prema njegovim riječima vlast u Crnoj Gori se pokušavaj da uspostavi ideologiju “prokletoga cara Dukljanina i ostalih lažnih vladara kroz vjekove do Lenjina, Staljina, Broza i svih ostalih koji su pokušavali da ratuju sa Bogom, da ratuju protiv Presvete Bogorodice, ukidajući one blagoslovene zakone koje je Gospod propisao za čovjeka i ljudsku prirodu.”

“Zato je danas ta obezbožena vlast na svojoj skupštini prvo ozakonila zakon čovjekoubistva (abortus), ozakonila čedomorstvo, ubistvo ljudi. To samo mogu bezumni ljudi i narodi, jer dijete koje se začne u materinoj utrobi bilo da je od tri mjeseca ili tri godine ili trideset godina, to je isto dijete. Prema tome ubiti ga od tri mjeseca, ili tri godine, ili trideset godina, istoga čovjeka ubijaš”, naveo je on objavljeno je na sajtu Mitropolije crnogorsko primorske.

Amfilohije kaže da je nedavno usvojen Zakon o istopolnim brakovima koji, kako je naglasio, negira i ljudsku prirodu i Božije prizvanje čovjekovo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
KIKI
15.07.2020-23:31 23:31

SMANJI MALO ĐEDO , BOG JE OD TEBE DAVNO DIGO RUKE .