Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Amfilohije nije pomogao: DF sad ne želi Krivokapića za premijera?

Danas su funkcioneri tri koalicije pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore koja se održava sjutra. Predloženo je da Krivokapić bude mandatar i da on sastavlja vladu, međutim, kako saznajemo, jedan od lidera DF je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje povjerenja u koaliciji "Za budućnost Crne Gore"

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC i jedan od lidera prosrpske opozicije u Crnoj Gori Amfilohije Radović po svemu sudeći nije uspio da pregovore funkcionera koalicija “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo” pogura iz ćorsokaka u koji su zapali.

Podsjetimo Amfilohije se danas sastao  sa liderima gore pomenutih koalicija. Kako su rekli naši dobro upućeni izvori, sastanak je bio pokušaj SPC i njenog lidera Amfilohija Radovića da pomiri funkcionere tri koalicije pred sjutrašnju konstitutivnu sjednicu Skupštine i nađe rejšenja za kadrovske nesuglasice koje imaju.

Međutim, lideri Demokratskog fronta na današnjem sastanku kazali su da nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić više nema podršku te koalicije i da ga ne mogu predložiti za mandatara dok ne preispitaju povjerenje prema njemu na stranačkim organima.

Na prethodnom sastanku lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović predložio je Krivokapića za mandatara.

Danas su funkcioneri tri koalicije pokušali da približe stavove oko formiranja nove vlasti uoči konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore koja se održava sjutra. Predloženo je Krivokapić bude mandatar i da on sastavlja vladu, međutim, kako saznajemo, jedan od lidera DF je rekao da Krivokapić nema jedinstvenu podršku i da mora proći preispitivanje povjerenja u koaliciji “Za budućnost Crne Gore”.

Podsjetimo, jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević izjavio je juče da se ne slaže niti podržava izjavu nosioca liste “Za budućnost Crne Gore” Zdravka Krivokapića o navodnom poslovnom aranžmanu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića u, kako navodi, projektu “Beograd na vodi”. Kazao je da Krivokapić treba da se izvini Vučiću zbog te izjave.

Sastanku su danas osim Amfilohije prisustvovali Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović, episkop budimljansko-nikšićki Joanikije Mićović, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, lider Demokratske narodne partije Milan Knežević, predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, funkcioneri Demokrata Boris Bogdanović i Momo Koprivica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ja vam kažem sa Kapetanovog jezero
22.09.2020-22:21 22:21

Zdravko je jedini razuman čoek na obe bande!

Hm...
23.09.2020-14:30 14:30

E vidi se nistavilo ovog DF-a… sad makose Krivokapica. Trebao je kulturni akademski gradjanin da privuce paznju na izborima i to je to. Dno….
Gospodine Krivokapicu, niste Vi za te drvosjece oko vas… njima samo śekire fale od naoruzanja. Vi ste gospodin…. imate preca posla… pustite ih da se koprcaju i pokolju medjusobno….. oni ni sami sebe ne mogu podnijeti a kamoli Vas.