Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Amfilohije: “Najljepši osjećaj u životu – leti helikopter sa hramom, vide se Bar, Albanija…”

Mitropolit crnogorsko-primorski, Amfilohije, kazao je da mu je najljepši osjećaj u životu bio postavljanje crkve na Rumiji

Mitropolit crnogorsko-primorski, Amfilohije, kazao je da mu je najljepši osjećaj u životu bio postavljanje crkve na Rumiji.

Leteća crkva na Rumiji

“To je najljepši doživljaj u mome životu, leti helikopter sa hramom… vidi se Bar, Albanija, Skadarsko jezero, Jadransko more, Italija, sva brda… Baranin Milo Dragović je napravio i na vrhu sastavio crkvu i kamenje, koje je po predanju donošeno svake godine za Trojičindan, sakupljano stotinama godina, počelo je da se ugrađuje u taj hram. Pa su nam i to zabranili prošle godine u imekulture”,rekao je Amfilohije u selu Kurilo u Zeti gdje je tamošnja crkva proslavila slavu – Svetog kralja srpskog.

Amfilohije je kazao da oni koji se ne krštavaju, ili su kršteni a ne žive saglasno Jevanđelju – napadaju, gone i progone Crkvu i svjedoke Božije, i sva istorija dvije hiljade godina je svjedočanstvo toga.

“Hvala Gospodu eno crkva na Rumiji stoji, i ako Bog da stojaće. I hvala Bogu što su se svetinje na Skadarskom jezeru obnovile. Hvala Gospodu što se i ova svetinja obnovila i vaskrsla. Nadam se da ćete vi iz Kurila dati ovom selu ime Vladimirovo, što bi bio vaš doprinos obilježavanju proslave velikoga Svetoga Jovana Vladimira”,rekao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve