Mitropolit crnogorsko-primorski, Amfilohije, kazao je da mu je najljepši osjećaj u životu bio postavljanje crkve na Rumiji.

Leteća crkva na Rumiji

“To je najljepši doživljaj u mome životu, leti helikopter sa hramom… vidi se Bar, Albanija, Skadarsko jezero, Jadransko more, Italija, sva brda… Baranin Milo Dragović je napravio i na vrhu sastavio crkvu i kamenje, koje je po predanju donošeno svake godine za Trojičindan, sakupljano stotinama godina, počelo je da se ugrađuje u taj hram. Pa su nam i to zabranili prošle godine u imekulture”,rekao je Amfilohije u selu Kurilo u Zeti gdje je tamošnja crkva proslavila slavu – Svetog kralja srpskog.

Amfilohije je kazao da oni koji se ne krštavaju, ili su kršteni a ne žive saglasno Jevanđelju – napadaju, gone i progone Crkvu i svjedoke Božije, i sva istorija dvije hiljade godina je svjedočanstvo toga.

“Hvala Gospodu eno crkva na Rumiji stoji, i ako Bog da stojaće. I hvala Bogu što su se svetinje na Skadarskom jezeru obnovile. Hvala Gospodu što se i ova svetinja obnovila i vaskrsla. Nadam se da ćete vi iz Kurila dati ovom selu ime Vladimirovo, što bi bio vaš doprinos obilježavanju proslave velikoga Svetoga Jovana Vladimira”,rekao je on.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve