Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Amfilohije čestitao Bečiću: Crna Gora ne smije da bude zemlja poraženih i pobjednika

On je novom predsjedniku Skupštine poručio da mu "nakon višedecenijskog jednopartizma" neće biti lako da upravlja Skupštinom i pokuša da unaprijedi parlamentarni život

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije čestitao je Aleksi Bečiću izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore.

Amfilohije

On je novom predsjedniku Skupštine poručio da mu “nakon višedecenijskog jednopartizma” neće biti lako da upravlja Skupštinom i pokuša da unaprijedi parlamentarni život.

“No, budući da ste svojim dosadašnjim djelovanjem uspjeli da istrajete na putu iscjelenja pogubnih crnogorskih podjela, nadamo se da ćete to postići i u crnogorskoj skupštini. Crna Gora nije i ne smije da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobjednika, „patriota“ i „izdajnika“ već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena.

Očekujemo da Skupština, kao mjesto dijaloga i dogovora, u narednom periodu, svojim demokratskim odlukama, odigra i važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života, što je već decenijama bilo ugroženo u našoj zemlji, a svoj vrhunac dostiglo nedavno upravo odlukama tog doma, koje su dovele do ozbiljnih društvenih problema.

Sa naše strane, svjesni viševjerske i višenacionalne različitosti naše zemlje, ostajemo posvećeni saradnji države i Crkve, na obostranu korist i napredak”, navodi se u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve