Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Amfilohije: Bezumnici i bezbožnici hoće da stvaraju svoje crkve

Mitropolit MCP je kazao da jedino u Crnoj Gori “jedna ista majka, rađa dvije nacije”

Bezumnici koji ne znaju šta je crkva, a uz to su i ateisti, hoće da stvaraju nekakve svoje crkve. To je prvi put u istoriji da bezbožnici stvaraju crkve i po tome evo postajemo poznati, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije na službi u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici uoči vraćanja mošti svetog Arsenija Sremca u manastir Ždrebaonik kod Danilovgrada gdje se čuvaju od 1920. godine.

foto Arhiva

Amfilohije je rekao da je policija prije dva dana presrijetala kolonu vozila koja je iz Кuča pratila mošti sveca do Podgorice.

– Policija je napravila veliki nered i jednog mladića, koji čak nije ni bio u tom krsnom hodu, izbacila iz kola. Htjeli su da razbiju tu kučku litiju, ali na kraju Sveti Arsenije blagoslovi prestoni grad Podgoricu i evo ga ponovo se vratio ovdje u Bjelopavliće – kazao je Amfilohije.

Mitropolit MCP je kazao da jedino u Crnoj Gori “jedna ista majka, rađa dvije nacije”.

– Daj bože da i ove, koji sada izmišljaju nekakve svoje ideologije, bog vrati razumu i pameti, da se vrate svetoj crkvi božijoj, a ne da presreću i napadaju, kao što su napali u Nikšiću narod koji se sabrao oko Svetoga Vasilija i poslije zatvorili Episkopa Joanikija sa sveštenicima – naglasio je Amfilohije.

On je rekao da je sveti Arsenije došao ovdje da svojim prisustvom pomogne, kako je istakao, i onim Crnogorcima koji se “pretvaraju u neke Montenegrine”.

– Da sevratimo jedni drugima tom hristolikom, bogolikom ljubavlju. To je ono čemu nas uči sveti Arsenije svojim prisustvom: ljubavi prema bogu i jedni prema drugima, tom ljubavlju koja ne traži svoje nego se žrtvuje, daruje – poručio je Amfilohije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve