Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Američki kongresmeni otkazali dolazak u Crnu Goru zbog naglog povećanja broja zaraženih koronom

Američki Stejt department je, prema pisanju Glasa Amerike, prije sedam dana ponovo savjetovao državljane SAD-a da zbog covida 19 ne putuju u Crnu Goru

Delegacija Kongresa SAD-a,u  kojoj je bilo šest senatora, trebalo je da zvanično posjeti Crnu Goru 26. i 27. avgusta. Posjeta je danas otkazana zbog naglog povećanja broja oboljelih od covid19 u Crnoj Gori, saznaje CdM.

Američki Stejt department je, prema pisanju Glasa Amerike, prije sedam dana ponovo savjetovao državljane SAD-a da zbog covida 19 ne putuju u Crnu Goru.

U okviru izmijenjenih preporuka za međunarodna putovanja, koje Stejt department redovno izdaje na osnovu zdravstvenih i bezbjednosnih uslova u zemljama širom svijeta, nivo upozorenja za Crnu Goru je sa trećeg podignut na maksimalni, četvrti nivo.

Upozorenje najvišeg nivoa za Crnu Goru je zbog širenja koronavirusa bilo izdato i sredinom februara.

Na internet stranici Državnog sekretarijata citira se i obavještenje za putnike američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) u kome se navodi da je rasprostranjenost covida 19 u Crnoj Gori vrlo velika.

Stopa infekcija u Evropi na 100.000 stanovnika najviša je u Crnoj Gori, gdje se posljednjih dana bilježi porast broja zaraženih koronavirusom.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pod Gorocom
23.08.2021-19:16 19:16

Možda je u pitanju neki sasvim drugi razlog otkazivanja posete kongresmena!?