Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Ambasadorka UK Alison Kemp posjetila Mitropoliju crnogorsko-primorsku

Ambasadorka je iznijela stav da je Ujedinjeno Kraljevstvo opredjeljeno za vladavinu prava i puno poštovanje ljudskih prava među koje spadaju pravo na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, izražavanja i okupljanja

Ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Crnoj Gori Alison Kemp posjetila je danas Mitropoliju crnogorsko-primorsku.

foto MCP

Ambasadorka je iznijela stav da je Ujedinjeno Kraljevstvo opredjeljeno za vladavinu prava i puno poštovanje ljudskih prava među koje spadaju pravo na slobodu vjeroispovijesti ili uvjerenja, izražavanja i okupljanja.

“Kemp je podržala izraženu spremnost Mitropolita i sveštenstva naše Crkve da se sva otvorena pitanja rješavaju u duhu dijaloga, mira, tolerancije i međusobnog uvažavanja. Ambasadorka Kemp je posebno istakla važnost da u ovoj i svim drugim situacijama bude izbjegnuto nasilje i primjena sile”, naveli su iz MCP SPC.

Kako dodaju, tokom razgovora, koji je protekao u prijatnoj atmosferi, mitropolit je visoku gošću upoznao sa pojedinim detaljima iz burne i živopisne istorije Mitropolije i pravoslavne vjere na prostoru Crne Gore, kao i sa stavom Crkve u vezi spornih pitanja koja se tiču odnosa između Crkve i države.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve