Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ambasadorka Bugarske posjetila opštinu Tuzi

Između ostalog, Đeljišaj je iskoristio priliku da pomene bitnost projekta kojim je opština Tuzi aplicirala za program – ''Bulgarian ODA 2022''. Projekat je vezan za izgradnju nove škole u selu Prifte

Predsjednik opštine Tuzi, Nik Đeljošaj dočekao je na sastanaku Ambasadorku Bugarske u Crnog Gori, Meglenu Plugčijevu kao i šefa političkog i konzularnog odsjeka, Vasila Dureva.

Primarna svrha sastanka bila je upoznavanje i saradnja između institucija.

Između ostalog, Đeljišaj je iskoristio priliku da pomene bitnost projekta kojim je opština Tuzi aplicirala za program – “Bulgarian ODA 2022”. Projekat je vezan za izgradnju nove škole u selu Prifte. Đeljošaj je naglasio da je ovaj projekat veoma važan za učenike i sve stanovnike tog područja.

“Stoga, iako kao lokalna samouprava nemamo nadležnosti, već resorno ministarstvo, mi se trudimo svojim kapacitetima da se ovaj projekat realizuje”, izjavio je on.

Sa druge strane ambasadorka Plugtschieve istakla je da je današnji sastanak prvi korak u postizanju dobrih bilateralnih odnosa između Ambasade Republike Bugarske i opštine Tuzi i da opština treba da iskoristi sve mogućnosti za realizaciju fondova EU, narocito onih koji se odnose na kapitalne i infrastrukturne projekte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve