Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Ambasadori dobili instrukcije Ministarstva vanjskih poslova da ne komuniciraju sa medijima

U dokumentu se navodi da ambasadori za bilo kakav kontakt sa medijima moraju imati saglasnost resornog Ministarstva

Vijest da je ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović pokrenuo opoziv nekoliko ambasadora odjeknula je danas u crnogorskoj javnosti. Toj odluci, prema informacijama CdM-a, prethodila je instrukcija Ministarstva da diplomatski predstavnici Crne Gore obustave komunikaciju sa medijima.

U dokumentu se navodi da ambasadori za bilo kakav kontakt sa medijima moraju imati saglasnost resornog Ministarstva.

– Podsjećamo na obavezu diplomatskih predstavnika da, u skladu sa članom 112, stavom 5, Zakona o vanjskim poslovima, za komunikaciju sa medijima prethodno konsultuju i dobiju saglasnost Ministarstva vanjskih poslova. Izuzetak su rutinske, kraće izjave, koje podrazumijevaju hitno reagovanje, navodi se u dokumentu.

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da će Vlada podržati odluku o povlačenju sedam ambasadora. On je optužio ambasadore da su radili protiv interesa Crne Gore.

– Moram da budem iskren i neću da tajim ništa od građana, to je nešto što će Vlada da podrži, osnovni kriterijum je bio povlačenje nekarijernih diplomata i diplomata koji su svojim nekorektnim djelovanjem u posljednja tri mjeseca nanijeli štetu ne Zdravku Krivokapiću i ili bilo kojoj političkoj strukturi, nego Crnoj Gori, istakao je Krivokapić.

On je kazao da diplomata mora “prevashodno da zastupa državu, a ne neku partiju ili intersnu grupu”.

Na listi za opoziv su ambasador u Bosni i Hercegovini Obrad Mišo Stanišić, ambasador u Srbiji Tarzan Milošević, te ambasador pri Svetoj stolici Miodrag Vlahović.

Na toj listi su i ambasador Crne Gore u Kini Darko Pajović, ambasadorka u Italiji Sanja Vlahović, ambasadorka u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Dušanka Jeknić, te Vera Kuliš, ambasadorka u Njemačkoj.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Aristos
17.12.2020-09:15 09:15

Koje licemjerje. Ambasadori ne mogu iznijeti svoja lična mišljenja i stavove u medijima CG – svoje države (ustavno pravo) – a popovi SPC, koji ne bi smjeli da se miješaju u politiku, ne samo što su bili najviše prisutni u medijima – i to na OGROMNU ŠTETU države CG – no su organizovli i klero-političke proteste (litije).