Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ambasador Francuske posjetio Opštinu Nikšić

Kako je saopšteno jei Kabineta Kovačeviać, ambasador Timonije je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je opet u posjeti Opštini Nikšić, sa čijim rukovodstvom ima kontinuiranu saradnju

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, zajedno sa sekretarom Sekretarijata za uređenje prostora, zaštitu životne sredine Đorđijem Manojlovićem i sekretarom Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj Vidakom Krtolicom, primio je u zvaničnu posjetu NJ. e. ambasadora Francuske u Crnoj Gori Kristijana Timonija i predstavnika Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Rajka Uskokovića.

Kako je saopšteno jei Kabineta Kovačeviać, ambasador Timonije je istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je opet u posjeti Opštini Nikšić, sa čijim rukovodstvom ima kontinuiranu saradnju.

„Razmatrao sam mogućnosti sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem kako da jačamo našu ekonomsku saradnju, za koju bi imali podršku Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća. Brojne su mogućnosti za saradnju na tom polju”, kazao je ambasador.

On je istakao kako sa tom Opštinom imaju jedan dijalog od povjerenja, ali za tu saradnju nam je neophodno da se neke odluke donesu na nacionalnom nivou.

“Ali mi smo strpljivi, tako da pokušavamo sa predsjednikom Kovačevićem da radimo na konkretnim inicijativama koje se tiču tretiranja otpada i uopšte prečišćavanja. Jačamo našu saradnju i u oblasti kulture, pa ću tako učestvovati na otvaranju sajma knjiga. U Nikšiću postoje brojne inicijative i ideje i mi ćemo ih podržati“, istakao je ambasador Timonije.

Kovačević poručio je da Opština Nikšić u kontinuitetu sarađuje sa Ambasadom Francuske u Crnoj Gori.

„Smatramo da je Francuska ozbiljan partner Crnoj Gori na njenom evropskom putu i zbog toga smo željeli da Opštinu prikažemo kao ozbiljnog partnera, kako bismo privukli što više investitora, koje Francuska svakako ima. Mislim da smo mi, kao Opština, stvorili preduslove – ostaje da se na državnom nivou određena pitanja riješe pozitivno, pa da u narednom periodu imamo francuske investitore u našem gradu. Takođe nas raduje i saradnja iz oblasti kulture koju imamo sa Ambasadom Francuske, a ona će ove godine biti ostvarena sa Narodnom bibliotekom ’NJegoš’ kroz sajam knjiga“, zaključio je Kovačević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve