Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ambasador Češke u oproštajnoj posjeti: Crna Gora ima dobru spoljnu politiku, sigurni smo u vaš uspjeh po pitanju članstva u EU

Ambasador Urban rekao je da Crna Gora ima dobru spoljnu politiku i izrazio nadu da će naša država ubrzo ostvariti svoj glavni spoljnopolitički cilj – članstvo u EU, u čemu će, kako je naveo, imati podršku njegove zemlje

Crna Gora cijeni podršku Češke evropskom integracionom procesu Zapadnog Balkana, kazao je ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović tokom oproštajne posjete ambasadora Republike Češke Karela Urbana.

Istakavši da je Urban prvi češki ambasador na rezidentnoj osnovi u Crnoj Gori, šef diplomatije zahvalio je na njegovom posvećenom i bogatom angažmanu. Znajući da ova zemlja u potpunosti razumije kontekst u kome se odvija naš put ka EU, on je takođe izrazio nadu da podrška neće izostati ni tokom češkog predsjedavanja Savjetom EU u drugoj polovini 2022.

Ambasador Urban rekao je da Crna Gora ima dobru spoljnu politiku i izrazio nadu da će naša država ubrzo ostvariti svoj glavni spoljnopolitički cilj – članstvo u EU, u čemu će, kako je naveo, imati podršku njegove zemlje.

“Na toj liniji, češki diplomata je takođe pojasnio namjeru njegove države da evropsku integraciju Zapadnog Balkana definiše kao jedan od prioriteta svog predsjedavanja”, saopšteno je iz MVP-a.

Uz ocjenu da je za vrijeme Urbanovog mandata saradnja između Crne Gore i Češke na bilateralnom i multilateralnom nivou bila odlična, Radulović je pohvalio iskazanu spremnost svog sagovornika za pružanje podrške lokalnim samoupravama, ocijenivši da su opipljivi rezultati najvažniji za naše građane.

Šef crnogorske diplomatije poželio je ambasadoru Urbanu uspješan budući angažman u susjednoj Albaniji, istakavši da će, gdje god službovao u budućnosti, on uvijek biti dobrodošao u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve