Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori: Svrha ruske vojne operacije je uništavanje ukrajinske države

''Svrha ruske ofanzivne vojne operacije je uništavanje ukrajinske države. Od našeg zajedničkog odgovora sada zavisi bezbjednost građana Evrope i budućeg svijetskog poretka''

Svrha ruske ofanzivne vojne operacije je uništavanje ukrajinske države, nasilno zauzimanje ukrajinske teritorije i uspostavljanje okupacione kontrole, saopštili su iz Ukrajinske ambasade u Crnoj Gori.

“Svrha ruske ofanzivne vojne operacije je uništavanje ukrajinske države. Od našeg zajedničkog odgovora sada zavisi bezbjednost građana Evrope i budućeg svijetskog poretka”, naveli su ioz ambasade na Tviteru.

“Ruske trupe napadaju mirne ukrajinske gradove iz raznih pravaca, uključujući privremeno okupirani Donbas i Krim, kao i sjeveroistočni region. To je čin rata, zadiranje u suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, grubo kršenje Povelje UN i osnovnih normi i principa međunarodnog prava”, kazali su iz ambasade, prenoseći saopštenje tamošnjeg ministarstva vanjskih poslova.

Ukrajina je, kako su naveli, intenzivirala svoje pravo na samoodbranu u skladu sa međunarodnim pravom.

“Borbeni duh ukrajinske vojske je visok, naši branioci su spremni da daju odlučan odboj državi agresoru i učiniće sve što je moguće da zaštite ukrajinsku zemlju.Ukrajina poziva međunarodnu zajednicu da odmah reaguje. Samo ujedinjeni i odlučni koraci mogu zaustaviti agresiju Vladimira Putina na Ukrajinu”, dodaje ukrajinski MVP.

Ukrajinski partneri, kako ističu, moraju odmah da aktiviraju paket novih sankcija.

“Takođe pozivamo prijateljske prijestonice da nastave da jačaju odbrambene sposobnosti naše države obezbjeđivanjem oružja i vojne opreme. Od našeg zajedničkog odgovora sada zavisi ne samo bezbjednost građana Ukrajine, već i bezbjednost građana Evrope i budućeg svijetskog poretka”, zaključuje MVP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve