Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ambasada Palestine u CG: Koliko ubijenih palestinskih civila je potrebno za osudu?

''Pozivamo crnogorsku Vladu da održi svoju odgovornost prema povelji UN-a pozivanjem Izraela da odmah prestane sa svojim zločinima protiv palestinskog naroda''

Iako se slažemo sa potrebom da se riješe osnovni uzroci konflikta i postigne mir na osnovu međunarodno dogovorenih parametara i rezolucija UN-a pomenutih u stavu Ministarstva vanjskih poslova, žao nam je što ovaj naknadni stav nije pomenuo jedine uzroke konflikta, a to su, 54 godine izraelske vojne okupacije Palestine i 73 godine aparthejda, saopštili su danas iz Ambasade Palestine u Crnoj Gori.

”Što se tiče trenutne stravične situacije, MVP je propustio da pomene da su ovu situaciju isprovocirali napadi izraelskih okupatorskih snaga u proteklih mjesec dana na sveta mjesta i palestinske vjernike za vrijeme pravoslavnog Vaskrsa i Svetog mjeseca Ramazana”, navode u saopštenju.

Takođe, MVP je ignorisalo nevolje palestinskog naroda i stvarnost da smo lišeni osnovnih ljudskih prava. Pozivamo crnogorsku Vladu da održi svoju odgovornost prema povelji UN-a pozivanjem Izraela da odmah prestane sa svojim zločinima protiv palestinskog naroda, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
17.05.2021-22:05 22:05

Na žalost, to od OVE i OVAKVE fašističke aktuelne CG vlade nećemo čuti… Jer su u ovoj zemlji oni Izraelci nama Crnogorcima, koji u sopstvenoj zemlji postajemo građani drugog reda. Herceg Novi je naša Palestina samo što nas (još) ne gađaju bombama. Zato DUBOKO saosjećam sa Palestinskim slobodoljubivim narodom nad kojim se dešava ponovo genocid u 21.vijeku pred očima UN i “međunarodne zajednice”.