Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Alijansa žena DPS: Političkim osnaživanjem žena, vratićemo Crnu Goru na put prosperiteta i razvoj

Predsjednica AŽ DPS Crne Gore Drita Llolla istakla je da su strateški pravci djelovanja Alijanse političko osnaživanje žena i da ono mora ići uz njihovo ekonomsko osnaživanje, unaprijeđivanje socijalne politike i socijalne inkluzije.

Tribina “Perspektiva žena u politici i javnom životu” u organizaciji Alijanse žena DPS Crne Gore održana je sinoć na Cetinju.

Kako su saopštili iz Partije, na tribini na kojoj se govorilo o nasilju nad ženama iz javnog života koju trpe iz oblasti digitalne sfere i ženskom aktivizmu na lokalnom nivou, učestvovale su: Drita Llolla, predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Ivana Mrvaljević glumica i producentkinja, Ana Nikolić predsjednica Alijanse žena DPS Cetinja i Borislav Zdravković, predsjednik Savjeta mladih DPS Cetinja.

Predsjednica AŽ DPS Crne Gore Drita Llolla istakla je da su strateški pravci djelovanja Alijanse političko osnaživanje žena i da ono mora ići uz njihovo ekonomsko osnaživanje, unaprijeđivanje socijalne politike i socijalne inkluzije. Ona je naglasila da se pitanje rodne ravnopravnosti “ne smije svesti na definisanje kvota, za koje je naglasila da su isto tako važne, već i na realnoj podjeli odgovornosti i odlučivanja na svim nivoima”.

Foto: Ana Nikolić

Koordinatorka AŽ DPS za Cetinje Ana Nikolić kazala je da “smo posljednjih godinu i po svjedoci što se dešava i kuda ide Crna Gora”.

“Ona je naglasila da je zadatak žena, da na svim nivoima Crnu Goru vrate na njen glavni put, a to je put prosperiteta, razvoja i put ka razvijenom svijetu Evropske unije”, dodaje se u saopštenju.

Foto: Ivan Mrvaljević

Glumica i producentkinja Ivana Mrvaljević govorila je o svojim profesionalnim iskustvima u bavljenju glumom, kao i osnaživanju žena u uključivanje u politiku.

Foto: Borislav Zdravković

Predsjednik Savjeta mladih DPS Cetinja Borislav Zdravković podsjetio je na znamenite žene iz crnogorske istorije i njihovu ulogu u sveukupnoj emancipaciji crnogorskog društva.

“On je ohrabrio žene da uzmu aktivno učešće u političkom i javnom životu i da bez straha koračaju tim putem”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kosovo
02.12.2021-19:49 19:49

Svi smo se uvjerili koliko ste vrijedni -DOCEK GOS. DJUKANOVICA U   PETNJICI  SVAKA NJEGOVA POSJETA U SVAKOM GRADU JE CAST I PONOS CRNE GORE!