Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Alijansa žena DPS Glavnog grada: Bojanić – Lalović izabrana za predsjednicu, radićemo na unaprijeđivanju statusa žena u skladu sa evropskim i svjetskim praksam

Na održanoj konstitutivnoj sjednici odbora Alijanse žena DPS Glavnog grada za novu predsjednicu izabrana je Zoja Bojanić-Lalović, saopšteno je iz te političke partije

Na održanoj konstitutivnoj sjednici odbora Alijanse žena DPS Glavnog grada za novu predsjednicu izabrana je Zoja Bojanić-Lalović, saopšteno je iz te političke partije.

“Prva sjednica novog odbora predstavlja nastavak revitalizacije organizacione i kadrovske strukture Alijanse žena DPS u Podgorici a sve u kontekstu ukupnih unutarpartijskih reformi koje se sprovode od vanrednog 9. Kongresa”, navodi se u saopštenju.

Sjednici je prisustvovala i predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla koja je iskoristila priliku da pozdravi prisutne i čestita Zoji Bojanić-Lalović na izboru za predsjednicu.

“Ubijeđena sam da će Zoja, kroz primjenu dugogodišnjeg iskustva u uspješnom rukovođenju timovima i posebnom senzibilitetu koji ima prema mlađoj generaciji, biti više nego uspješna u budućem radu Alijanse žena Glavnog grada”, poručila je ona.

U svom govoru, nakon što je izabrana za predsjednicu Odbora Alijanse žena DPS Glavnog grada, Bojanić-Lalović istakla je da se DPS oduvijek sa posebnim senzibilitetom odnosio prema pitanjima rodne ravnopravnosti i veće participacije žena na mjestima odlučivanja prepoznajući u svojim partijskim koleginicama respektabilnu političku snagu koja značajno doprinosi proevropskom putu Crne Gore.

Obraćajući se prisutnima, istakla je da će cilj Odbora AŽ Glavnog grada i dalje biti veća zastupljenost žena u partijskim organima, kako kvantitativno tako i kvalitativno.

“Radićemo na političkom osnaživanju žena, na zaštiti njihovih prava, ali i na njihovom unaprijeđivanju u skladu sa evropskim i svjetskim praksama”, poručila je ona.

Podsjetila je kako je, Podgorica prepoznata kao grad otvoren za sve koji su je doživljavali kao svoju te dodala da su žene Podgorice kroz istoriju ostavljale upečatljiv trag u različitim sferama života i u različitim okolnostima.

“I u ovim, sada izazovnim vremenima, žene Podgorice treba da pokažu snagu i istrajnost da se očuvaju sve vrijednosti kojima se građanke i građani Podgorice ponose – multikulturalnost, međunacionalni sklad i bogastvo različitosti”, zaključila je ona.

Zoja Bojanić-Lalović diplomirala je književnost i ima dugogodišnje radno iskustvo u prosvjeti. Pored toga što je u svom radu prepoznata kao profesorica književnosti bila je i direktorica Osnovne škole “Štampar Makarije” i Gimnazije “Slobodan Škerović”, kao i Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorice.

Bila je učesnica brojnih seminara kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Dobitnica je nagrade “19. decembar” za rezultate i pregalački rad u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Priznanje za menadžerku godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama dobila je za 2019. godinu. Majka je dvoje djece.

“Sjednici su prisustvovale Žana Filipović, Nela Savković Vukčević, Nada Drobnjak, Alma Ljuljanaj Jovićević, Tanja Stajović, novoizabrane članice Glavnog odbora Alijanse žena DPS, kao i predsjednik Opštinskog odbora DPS Podgorica Časlav Vešovi”, zaključuje se u saopštenju Odbora Alijanse žena DPS Glavnog grada.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve