Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Albanski Forum: Nimanbegu lažni poslanik, prevarant i otimač, obavezao se da će podnijeti ostavku na polovini mandata

Nakon lokalnih izbora u Tuzima (Hillton, Aria, Bar) Genci Nimanbegu je čvrsto obećavao da će ostavku ipak podnijeti najkasnije do 14 marta

Albanski Forum iz 2020. godine, kojeg sačinjavaju Albanska Alternativa i Demokratski Savez Albanaca, obavještavaju javnost o jednostranim i neprimjerenim postupcima predstavnika Force, Gencija Nimanbegua, koji ni u jednom segmentu ne poštuje koalicioni sporazum i Albansku Listu, već nastupa kao da je poslanički mandat dobio od svojih, manje od 1500 glasova, ne bazirajući se na obaveze koje ima prema onima koji su mu omogućili da bude u ulozi poslanika, navodi se u zajedničkom saopštenju Albanske alternative i Demokratskog saveza Albanaca.

“Opšte je poznato da je poslanikom postao zahvaljajući upravo glasovima Albanskog Foruma i isključivoj volji Predstavnika Foruma da mu ustupe prvu polovinu mandata, uvjereni da će i on ispoštovati sporazum i dogovore, i da će nakon 2 godine mandata, ustupiti mjestio poslanika sledećem iz Albanske Liste.

Kako ni do zadnjeg dana, koji je bio sam odredio, Genci Nimanbegu nije podnio ostavku, kako bi ispoštovao koalicioni sporazum, i svoja obećanja, usmena i pisana, želimo obavjestiti širu javnost da dotični, samopraklovani poslanik, ne predstavlja više Albansku listu, niti građane albanske nacionalosti u Crnoj Gori. Pogotovu građane albanske nacionalosti nikako ne može predstavljati čovjek koji ne drži riječ i ne poštuje sopstveni potpis”, navode u saopštenju.

Ističu da je Genci Nimanbegu bio u obavezi da daje ostavku nakon dvije godine mandata, ali to nije ispoštovao jer, kako kažu, navodno je htio da bude u mandatu kada se glasa sa Budžet.

“Na sastanku 11.12.2022, Genci Nimanbegu postavlja nove uslove koje Forum prihvata, tako da na narednom sastanku 16. 12. u Hiltonu, on čestita poslanički mandat novom kandidatu, jer će navodno već u utorak, 20. 12. podnijeti ostavku, uz njegov zahtjev da mi to ne objavimo prije njega. Nakon tog datuma Genci Nimanbegu, ne da ne podnosi ostavku, već i ne odgovara na pozive, već 20. 12. šalje dopis br. 277/22, gdje traži nove uslove i potvrdjuje da će ostavku podnijeti prije proljećnog zasijedanja. Isto to potvrdjuje i na sastanku 22.12, ispred svih članova koalicije.

To čini i na sastanku 05.01. kada se obavezuje da će mandate predati prije redovnog proljećnog zasjedanja, i da će on to objaviti tokom februara, odnosno tokom predizborne kampanje za lokalne izbore u Tuzima. Međutim, umjesto toga, on se za lokalne izbore stvara novu koliciju, koja, i pored toga što je čine partije koje imaju poslanika i ministra, dobija sveg 150 glasova.

Međutim, i na sva tri naredna susreta povodom toga, nakon lokalnih izbora u Tuzima (Hillton, Aria, Bar) Genci Nimanbegu je čvrsto obećavao da će ostavku ipak podnijeti najkasnije do 14 marta”, pojašnjavaju u saopštenju.

Zato, nakon pogaženog i ovog roka, kako navode, njima ne preostaje ništa drugo nego da Gencija Nimanbegua predstave kakvog jeste “lažnim poslanikom, prevarantom i otimačem”.

“Dokazao je to i prije, u odnosu na sada pokojnog Vaselja Siništaja, zatim u odnosu na Zanu Sarvan, a svakako i na zadnjim lokalnim izborima u Ulcinju, prevarivši Meto Zenku i Demokratsku Uniju Albanaca. To govori dovoljno o njemu, ali i o našoj grešci da vjerujemo ljudima koji to ničime nijesu zaslužili, čime smo doveli u zabludu više od 4000 glasača Albanskog Foruma, koje smo ostavili bez predstavnika u Skupštini Crne Gore.

Zbog toga dugujemo izvinvjene našim glasačima, uz uvjerenje da se to nikada više neće desiti, i da takozvani poslanici poput Gencija Nimanbegua, predstavljaju prošlost na ovim prostorima”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve