Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Albanski forum: Kandidat DUA pucao iz puške i nasrtao na naše aktiviste, morali smo da otkažemo skup

Ocjenjuju kako je jasno da je, gubitnička koalicija okupljena oko DPS-a angažovala kandidata sa svoje izborne liste da izazove probleme, jer su svjesni da će ubjedljivo izgubiti

Iz Albanskog foruma saopšteno je da su večeras otkazali promotivni skup u M.Z. Milješ, u okviru kampanje za lokakne izbore u opštini Tuzi, nakon što je, kako su kazali, član liste “Pravim putem” , koju čine DPS , SD Bošnjačka stranka i DUA, Emin Bećović nasrnuo na neke njihove aktiviste.

“Učinili smo to nakon što je član liste “Pravim putem”, koju čine DPS , SD , Bošnjačka stranka i DUA, Emin Bećović, inače kandidata za odbornika DUA, nasrnuo na neke od naših aktivista, koji su pripremali skup , pucajući dva puta iz lovačke puške u pravcu mjesta održavanja skupa, gdje je bilo djece koji su tu završavali jednu futbalsku utakmicu”, saopšteno je iz Albanskog foruma.

Ocjenjuju kako je jasno da je, gubitnička koalicija okupljena oko DPS-a angažovala kandidata sa svoje izborne liste da izazove probleme, jer su svjesni da će ubjedljivo izgubiti.

“Politička manipulacija prethodnog režima, koji je trideset godina sprovodio mjere represije nad Albancima, ostavljajući Malesiju nerazvijenom, danas je ista ta grupa doživjela još jedan poraz, ljudski i politički. Činjenica da su angažovali ne aktivistu, već direktno kandidata sa liste, i to u noći njihove tobožnje završne konvencije, dovoljno govori. Ali ti politički gubitnici više nikoga neće manipulisati jer je takva politika poražena 2019. i biće zapečaćena 5. marta”, navodi se u saopštenju.

Iz Albanskog forumaporučuju da je, jedinstvena Malesija već pobijedila takvu zlonamjernu politiku, pa svi zajedno, poručuju, “kako i dolikuje nama Albancima, u nedjelju slavimo ubjedljivu zajedničku pobjedu”.

“Ne možemo a ne reći da smo zaprepašćeni postupkom navedene osobe i mi očekujemo da će nadležni državni organi u što kraćem roku rrasvijetliti slučaj i preduzeti sve mjere da se sačuva građanski mir i javni red, kako ne bi došlo do težih posljedica”, kazali su iz te partije.

“Albanski forum želi fer i demokratsku kampanju i neće dozvoliti da bilo ko i bilo čija loša gubitnička namjera poremeti odnose među gradjanima Malesije. Ali sila i nasilnici nas neće odbiti da demokratski i u miru dodjemo do sigurne pobjede na lokalnim izborima u Tuzima , 5. marta tekuće godine”, zaključuju  iz Albanskog foruma.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve