Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Albanska alternativa: Neistina da je prethodna vlast učinila neki korak u gradnji vrtića

Odbornik Alternative je naglasio da Opština Tuzi izvršava svoje obaveze u izgradnji pristupnih saobraćajnica

Nakon što je odbornik DPS-a u Tuzima Simon Ivezaj kazao da lokalna vlast stopira rad vrtića, reagovao je odbornik Albanske alternative Mark Lucđonaj. On je poručio da nije istina da je prethodna vlast u Tuzima učinila bilo koji korak vezan za gradnju vrtića.

Tuzi

“Ne da bi polemisao sa “političarima” koji nemaju elementarno znanje u vezi kompletne procedure gradnje vrtića u Tuzima, nego radi javnosti.  Iz dokumentacije koja postoji u opštini Tuzi nema nijednog traga bilo kakve radnje, čak suprotno svojim neznanjem su odložili izgradnju vrtića 2013. godine, jer su prethodno usvojili planski dokument gdje je vrtić bio ucrtan na magistrali”, poručio je Lucđonaj.

On je istakao, da je obaveza prethodne vlasti bila da urade projekat za saobraćajnice, te dodao da čak nijesu ni budžetom bili planirali nijedan cent za ovaj projekat.

“Sledeća neistina je da vrtić nije počeo sa radom, pokušavajući da javno ponizite Vladu Crne Gore i Ministarstvo prosvjete, kako ne izvršavaju svoje obaveze prema građanima Malesije, da li vi uopšte znate gdje je vrtić? Korektno bi bilo da se izvinite resornom ministarstvu i Vladi Crne Gore na ovu dezinformaciju”, dodao je on.

Odbornik Alternative je naglasio da Opština Tuzi izvršava svoje obaveze u izgradnji pristupnih saobraćajnica.

“Svi radovi koji su bili zahtjev i dogovor sa ministarstvom prosvjete su završeni 30 avgusta. Ali nećemo stati na tome, nego za par dana će biti jos dodatnih radova. Iako je bila obaveza prethodne vlasti, u opštini nije bilo projekta i revizije za navedene saobraćajnice, ali ni sredstva u budžetu za to, naravno da smo morali sve mi da završimo i planiramo u rekordnom roku”, kazao je on.

Prema riječima Lucđonaja, sledeća neistina je da je prethodna vlast dala na korišćenje i oslobodila komunalije za izgradnju vrtića.

“Bio si nažalost potpredsjednik te opštine i trebao si da znaš da nijeste imali te nadležnosti da je to odluka Glavnog grada Podgorica”, poručio je on dalje Ivezaju.

Napomenuo je da nije ni slutio da će Albanska alternativa, kao svoju aktivnost, imati i zaštitu institucija drzave Crne Gore od DPS Tuzi, počevši od Vlade Crne Gore, Predsjednika drzave i Skupštine pa do Ministarstva prosvjete.

“Ali kad su argumenti na stolu sa zadovoljstvom ćemo i ovo raditi da odbranimo rad i angažovanje od napada, kleveta i nepostovanja koje DPS-Tuzi pokazuje prema gorenavedenim istitucijama. I na kraju jedini nalaz koji možemo iznijeti iz svega ovoga je da gledanje serija toliko naskodilo da ste i svoju politiku sveli na satiru i humor, ipak Tom i Džeri je jos uvjek vaš domet”, zaključio je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve