Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Koalicija DPS-SD pobijedila opoziciju u Bijeloj

Ranije prekinuto glasanje na dva biračka mjesta

Na dva, od ukupno tri biračka mjesta u Šavniku, prekinuto je glasanje. Glasanje je zbog napad na člana biračkog odbora prekinuto na biračkom mjestu u Kruševicama, a prethodno i na biračkom mjestu u Opštini Šavnik.

21:00 DPS Šavnik: Izborna lista “Prava stvar, Koalicija Nastavljamo domaćinski za Šavnik” postigla sjajan rezultat

Nakon još jednog izbornog dana, teškog za demokratiju u Crnoj Gori, koji je obilovao incidentima, primjenom fizičke sile od strane članova biračkih odbora iz redova DF-a prema glasačima, izborna lista “Prava stvar, Koalicija Nastavljamo domaćinski za Šavnik” na biračko mjesto Bijela postigla je sjajan rezultat koji je bolji od naših političkih oponenata, poručili su iz Opštinskog odbora DPS Šavnik.

20:32 Koalicija DPS-SD pobijedila opoziciju u Bijeloj

Na biralištu u Bijeloj koalicija DPS- SD osvojila je 59 glasova, i time pobijedila opozicione koalicije za budućnost Šavnika i ” Idemo ljudi” koji su ukupno dobili 54 glasa u tom selu, prenosi RTNK.

U Bijeloj u birački spisak upisano je 138 birača, glasalo je 115 ili 83,33 odsto od upisanih. Dva listića su bila nevažeća.

Za budućnost Šavnika osvojila je 41 glas, a Idemo ljudi 13 glasova.

Ipak, s obzirom na rezultate sa 20 biračkih mjesta koji su obavljeni prethodne dvije nedjelje, šavnička opozicija i dalje je u prednosti. Sa biralištem u Bijeloj imaju ukupno 670 glasova, a DPS-SD 549.

Izborni postupak naredne nedjelje biće ponovljen u selu Kruševice i na biračkom mjestu broj 1. U zgradi opštine Šavnik.

Tu je upisano ukupno 541 birač.

20:05 Zatvoreno biračko mjesto u selu Bijela

Zatvoreno je biračko mjesto u selu Bijela.

U toku je prebrojavanje glasova.

20:00 Jakić: Ponašanje opozicije u Šavniku nova opomena za državu i institucije sistema

Opozicija u Šavniku radi upravo ono što su ranije najavljivali, a to je kršenje Ustava po uzoru na ono koje realizuje parlamentarna većina na državnom nivou, istakao je za Gradsku RTV predsjednik te Opštine Jugoslav Jakić.

Svjesni su, kaže, da će izgubiti na lokalnim izborima u tom gradu pa bezakonjem pokušavaju da prolongiraju izbore do rezultata koji bi za njih bili povoljnjiji. Dodaje da o tome najbolje govori nesmetano odvijanje glasanja na biračkim mjestima na kojima opozicija smatra da im rezultat ide u korist.

19:03 U selu Bijela do 18 sati glasalo više od polovine upisanih birača

Na biralištu u Šavniku u selu Bijela do 18 časova pravo glasa ostvarilo je 86 birača. To je više od polovine ukupno upisanih, odnosno procenat izlaznosti na tom biračkom mjestu je oko 62 odsto. Sedam birača glasalo je putem pisma.

U Biračkom odboru ističu da za sada nema nepravilnosti.

Policija: Novinar RTCG-a prijavio da je jedna osoba pokušala da mu oduzme telefon

Službenici policije u Šavniku postupili su po prijavi novinara RTCG Darka Bulatovića u kojoj je naveo da ga je lice T.Ž. onemogućavalo da vrši video snimanje na način što je pokušavao da mu oduzme mobilni telefon, saopšteno je iz Uprave policije.

Na biračkom mjestu u selu Bijela do 16 sati glasalo 58 birača

Na biračkom mjestu u selu Bijela do 16 časova glasalo je 58 birača od ukupno upisanih 138.

Trenutno izborni proces teče bez nepravilnosti, ali su članovi odbora iz redova šavničke opozicije kategorični da neće dozvoliti da biračko pravo ostvare oni koji su poslednjih mjeseci upisani u birački spisak opštine Šavnik, prenosi RTNK.

Na biračkom mjestu u Bijeloj do 13 sati glasao 51 birač

Na biračkom mjestu u Bijeloj upisano je 138 glasača, a do 13 časova glasalo je njih 51.

OIK-u vraćen sav izborni materijal sa birališta u zgradi Opštine Šavnik i iz sela Kruševice

Opštinskoj izbornoj komisiji ( Šavnik) vraćen je sav izborni materijal sa birališta broj 1. u zgradi Opštine Šavnik i iz sela Kruševice”, kazao je za portal RTVNK predsjednik OIK-a Dušan Radanović.

“Donijećemo odluku o tim biralištima gdje je ranije danas prekinuto glasanje. Prijavljene su nam nepravilnosti. Za sad izborni postupak je u toku samo na biračkom mjestu u selu Bijela, gdje, prema informacijama koje smo dobili od biračkog odbora, nema problema”, rekao je Radanović.

Šavnik: Krivične prijave protiv pet osoba zbog napada, uništavanja glasačkih listića…

Policija je u Šavniku podnijela krivične prijave protiv pet osoba zbog povrede prava glasanja, nanošenja lakih tjelesnih povreda, napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti, uništavanja dokumenata o glasanju i sprječavanja održavanja glasanja, saopšteno je iz Uprave policije.

DPS: Svi činioci državne vlasti i nadležni organi da zakonito djeluju kako bi se anarhija i haos u Šavniku konačno prekinuli

Uzaludni su bili napori naše partije, kao i brojni pozivi koje smo uputili nadležnim državnim organima da se uključe i u domenu svojih ingerencija omoguće nesmetano glasanje na ponovljenim izborima na tri glasačka mjesta u Šavniku, saopštio je Opštinski odbor DPS Šavnik.

Iz DPS-a su uputili još jedan apel “svim činiocima državne vlasti i nadležnim organima da zakonito djeluju i reaguju kako bi se ovakva anarhija i haos konačno prekinuli”.

Radnička partija: Osuđujemo napad na Lazovića

Radnička partija najoštrije je osudila “nasilnički čin koji se danas dogodio na biračkom mjestu u Kruševicama, gdje je napadnut član biračkog odbora DF-a Radule Lazović”.

Koalicija “Za budućnost Šavnika”: Lazovića fizički napali Jakićevi batinaši iz Nikšića

Koalicija “Za budućnost Šavnika” saopštila je da “batinaši Demokratske partije socijalista iz Nikšića, uz koordinaciju predsjednika Opštine Šavnik Jugoslava Jakića, nasilno pokušavaju da spriječe promjenu vlasti u našem gradu”.

“Naime, četvorica Jakićevih siledžija su mučki i bez povoda fizički napali našeg člana biračkog odbora Radula Lazovića i divljački polomili kutije i inventar na biračkom mjestu Kruševice”, navodi se u saopštenju koalicije “Za budućnost Šavnika”.

U Bijeloj do 11 sati i 30 minuta glasao 31 birač

Na biračkom mjestu u Bijeloj kod Šavnika do 11 sati i 30 minuta glasao je 31 birač, odnosno 22,46 odsto, prenosi Radio Televizija Nikšić.

Na druga dva mjesta, na kojima su danas trebalo da budu ponovljeni izbori, glasanje je prekinuto.

Glasanje je prekinuto na biračkim mjestima broj 1 u zgradi Opštine Šavnik i Kruševice.

U Kruševicama je morala da interveniše i policija.

Član biračkog odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” Jadranko Ašanin nije dozvolio biraču za koga tvrdi da je iz Nikšića da glasa. Članovi odbora na biračkom mjestu u Opštini Šavnik su potpisali zapisnik o prekidu glasanja.

“Tokom glasanja, glasač Nikčević Vuk koji je uredno prošao identifikaciju čitača, spriječen je od strane člana izborne komisije Jadranka Ašanina koji je nakon toga iskrižao 39 glasačkih listića. Glasanje se ne može nastaviti u regularnom toku”, navedeno je u zapisniku, prenosi Pobjeda.

Iz DPS-a su kazali da su jutros na ponavljanju izbora u Šavniku članovi DF nastavili da čine bezumne nepravilnosti i incidente.

Kako javlja reporter TVCG na biračkom mjestu Kruševica četvorica mladića napala su člana biračkom odbora Radula Lazovića (DF).

Udarali su ga, a potom otišli do auta i pokušali da pobjegnu.

Međutim brzom intervencijom policije sva četvorica su uhapšeni, javlja reporter TVCG.

Zdravko Žižić predsjednik biračkog odbora u Kruševicama za portal RTVNK kaže da glasanje neće biti nastavljen.

“U trenutku kad je izbio incident nisam bio tu. Došao sam da pokupim birački materijal i vratim Opštinskoj izbornoj komisiji”, rekao je Žižić.

Jakić: Naš član napadnut, htjeli da glasaju a nijesu iz Šavnika

Bojana Jakić iz koalicije “Za budućnost Šavnika”, kaže za TVCG da je njihov član Radule Lazović, nakon što je napadnut na biračkom mjestu u Kruševicama u bolnici.

Ona navodi da je na to biračko mjesto došla grupa građana koji nijesu iz Šavnika da glasaju, a njima to, kako dodaje nije dozvoljeno, nakon čega su nasrnuli na Lazovića.

Kaže i da su nakon toga osobe kojima nije dozvoljeno da glasaju polomili kutije i dio kabina za glasanje.

Prekinuto glasanje na biračkom mjestu u Opštini Šavnik

Član biračkog odbora iz koalicije “Za budućnost Šavnika” Jadranko Ašanin nije dozvolio biraču za koga tvrdi da je iz Nikšića da glasa. Nakon toga je uništio dio glasačkih listića, objavile su Vijesti.

Ašanin je uništio 34 glasačka listića. Nakon toga prekinuto je glasanje na biračkom mjestu u Opštini Šavnik.

Izbori su danas trebalo da budu ponovljeni na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, kao i u selima Bijela i Kruševice, a pravo glasa ima 679 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodna dva izborna ciklusa, 23. i 30. oktobra, prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
06.11.2022-12:54 12:54

Cetnicki DF Kad rade ovako u maloj Opstini Savnik dje svak svakog poznaje tek sta su radili u NIKSIC-PODGORICA -Zato se mora kontrolisat spisak dje se dva x ili tri x upisani i u niksic -i u podgoricu i ubudva-H Novi viditeli da su nas okupirali sa svih strana sa njihovim LAZIMA I PODVALAMA!

Bot
06.11.2022-21:07 21:07

Svaka čast Šavničanima ne daju da im tuđin kapu kroji. Sve novopečene šavičane u zatvor, partiju koja ih je organizovala diskvalifikovati sa lokalnih izbora.