Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Picula Adžiću: Crna Gora mora razriješiti ustavnu krizu i zastoj u reformama

''Susret je bio prilika i za razgovor o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, gdje su se sagovornici usaglasili da je Crna Gora lider kada su u pitanju evropske integracije, ali da odgovornim pristupom treba rješavati probleme deblokade institucija, te da je podrška EU Crnoj Gori neupitna''

Ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu, Filip Adžić sastao se danas u Briselu sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za Crnu Goru, Toninom Piculom.

“Tokom razgovora izvjestilac Picula kazao je da je kriza u Ukrajini obnovila značajnije interesovanje unutar EU za dalja proširenja, te da Crna Gora treba da iskoristi narednih godinu dana i intenzivira reformske aktivnosti ka što skorijem članstvu u EU”, saopšteno je iz MUP-a.

S tim u vezi, pohvalio je i posjetu ministra Adžića Ukrajini, kojom je pokazao da zvanična Crna Gora baštini EU vrijednosti i slijedi EU politike.

“Susret je bio prilika i za razgovor o trenutnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, gdje su se sagovornici usaglasili da je Crna Gora lider kada su u pitanju evropske integracije, ali da odgovornim pristupom treba rješavati probleme deblokade institucija, te da je podrška EU Crnoj Gori neupitna”, navodi se u saopštenju.

Izvjestilac Picula se osvrnuo na preporuke Evropskog parlamenta, iz kojih se, kako je rekao, vidi da Crna Gora i njeni građani i prije ulaska u EU moraju osjetiti benefite članstva.

“Adžić je naglasio da je Vlada Crne Gore spremna da pravi kompromise kako bi ubrzala evropski put, ali nije spremna na kompromise sa kriminalom”, dodaje se u saopštenju.

Na kraju ministar Adžić se zahvalio na podršci koju izvjestilac Picula u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na putu ka Evropskoj uniji i izrazio očekivanje da će ona biti još intenzivnija u budućem periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve