Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Adžić-Popa: Kroz intenziviranje aktivnosti MUP-a do skorijeg članstva Crne Gore u EU

Ministar je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i podršci Evropske unije Crnoj Gori. Istakao je opredjeljenost Vlade Crne Gore da posvećeno radi na ispunjavanju evropske agende i ubrzavanju reformi

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u predstojećem periodu intenzivirati aktivnosti kako bi ispunilo obaveze iz pregovaračkih poglavlja i time dopirinijelo što skorijem članstvu Crne Gore u EU, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, koji je danas primio u posjetu šeficu Delegacije EU u Crnoj Gori, ambasadorku Oanu Kristinu Popu.

Ministar je zahvalio na dosadašnjoj pomoći i podršci Evropske unije Crnoj Gori. Istakao je opredjeljenost Vlade Crne Gore da posvećeno radi na ispunjavanju evropske agende i ubrzavanju reformi. Posebnu zahvalnost izrazio je u dijelu podrške Delegacije EU u Crnoj Gori Ministarstvu unutrasnjih poslova u sprovođenju aktivnosti iz Poglavlja 24.

“Ambasadorka Popa čestitala je ministru stupanje na funkciju i podijelila zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom. Pozdravila je najavu nove vlade da je ubrzanje pregovora o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji njen strateški prioritet. Pohvalila je ostvarene rezultate u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i istakla da je potrebno ostvariti značajnije rezultate u oblasti sprečavanja šverca cigareta, jačanja kapaciteta granične policije, usklađivanja vizne politike i uopšteno ostvariti održive rezultate u svim oblastima”, saopšteno je iz MUP-a.

Sastanku su, pored ambasadorke Pope, prisustvovali Riccardo Serri, zamjenik šefa DEU, Akvile Normantiene, Sektor za političke poslove, Marzia Palotta, program menadžerka za EU politike i vladavinu prava, dok su ispred delegacije MUP-a prisustvovali i Sergej Mučalica, v.d. generalnog direktora Direktorata za evropske poslova, međunarodnu saradnju i programe podrške, Zenajda Deloik, načelnica Direkcije za evropske poslova i koordinaciju programa EU i Majda  Adžović, savjetnica ministra.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve