Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Adžić: Otvoreno pismo vođstvu SDP-a

Ovo što je vođstvo lokalnog SDP, uz podršku većine iz centrale SDP (čast pojedinkama i pojedicima, ako je ovih drugih bilo) uradilo je akt prevare i kolaboracionizma, iznevjeravanje ideja Belvedera đe smo bili, pojedini mi (ja kao jedan od prvoboraca crnogorskog suverenizma već dvije godine ne pripadam SDP). Dakle, nijesmo svi isti i isto radili

Piše: Novak Adžić, istoričar i pravnik

Imam istorijski i moralni, pravni, činjenični legitimitet da ovo kažem, i to umjereno još, iako vaše foliranje i gramzivost za fotelje (to je, kao i Bečićevim, vašim novim koalicionim partnerima, izgleda jedina vaša nacija) nije zaslužila nakon svega naša Crna Gora i pogotovo moje i naše Cetinje, moju prema Vama folirantima i feloncima, baš toliku emaniranu akademsku obzirnost, koju manifestujem.

Ovo što je vođstvo lokalnog SDP, uz podršku većine iz centrale SDP (čast pojedinkama i pojedicima, ako je ovih drugih bilo) uradilo je akt prevare i kolaboracionizma, iznevjeravanje ideja Belvedera đe smo bili, pojedini mi (ja kao jedan od prvoboraca crnogorskog suverenizma već dvije godine ne pripadam SDP). Dakle, nijesmo svi isti i isto radili.

Evo, da budem blag, makar ne svi, a znamo ko je i kad bio 3-5. septembra 2021 na Cetinju, a to što se sada čini, po kuplerajskom političkom modelu, samo radi fotelja i sujeta pojedinaca- mediokriteta -odbacujem kao moralno i, koherentno tome- očajno i neprihvatljivo.

Odbijam moralno to da prihvatim. Ponavljam, lično zato što sam na lokalnim izborima na Cetinju, vjerujući u jedinstvo crnogorskog bloka suverenista glasao za SDP. I politički pogotovo. I sam sam kriv sto sam obmanut.

Nakon ove prevare, možda bi pravedno bilo da mi se osuši ruka, za koga sam glasao. Mojom dobrom voljom i vjerujući u iluziju. Sam sam kriv. Nikad više. I najbolja namjera može biti popločan put za pakao. Ali nikad više, dok sam živ.

Što nam se zbiva?

Tobože “sjajna” od SDP šahovski povlačena figura u prilog suštinski velikosrpskih protagonista aneksije Crne Gore i asimilacije Crnogoraca. I ponižavanja simbola otpora-Cetinja. Ovo zborim kao rođeni i autohtoni i istorijski vjekovima utemeljeni Cetinjanin i Cronogorac, bivši član LSCG i SDP, koju sam napustio s razlogom 2020. Jer su većina oportunisti i trgovci. Kalkulanti i foliranti. Ne govorim o časnim članovima, no o predstavnicima značajnim dijelom u organima bivše mi partije.

S prezrenjem gledam akte i postupke radi ličnih pozicija, onih koji su zarad sitnih pozicija spremni biti vjerolomnici ideja emaniranih na drugom Belvederu 2021. Prvi je bio 1936.

Ni u kom slučaju ovo oko Cetinja i postizbornih pregovora, ne aboliram DPS, ali je nepametno bilo uraditi što je urađeno.

Ako se pogonsko gorivo četnicima i njihovoj ofanzivi mislilo dati, nije moglo bolje i više od ovoga sto se zbilo na našem Cetinju, od političkih subjekata i propalih pregovarača.

Zastiđe.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
18.02.2022-17:15 17:15

Da čovjek zna kad će pasti sio bi pa makar i u svojoj veljoj nuždi ako ne bi sio barem bi kleka…Klekni Bujo u veljoj si nuždi, klekni ne valja ti stojećki posrat ćeš stopala i pete…

NIKOLA
18.02.2022-18:05 18:05

SDP-Posrali su se na sami sebe Balegu bi prije uzeo u ruku nego njihovu!

Magdalena
18.02.2022-19:42 19:42

Tako se radi pošteni Novače!
Kapa dolje