Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić-Miler: Podrška Austrije izuzetno značajna na putu Crne Gore ka EU

Adžić je istakao da će se tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i Austrije intenzivirati, na svim poljima, a da će u fokusu MUP-a biti borba protiv svih vidova kriminala i korupcije

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić primio je u prvu zvaničnu posjetu ambasadora Austrije u Crnoj Gori , Karla Milera, a sagovornici su saglasni da su odnosi dvije zemlje prijateljski, a saradnja resora unutrašnjih poslova sadržajna i kvalitetna.

Adžić je istakao da će se tradicionalno dobri odnosi Crne Gore i Austrije intenzivirati, na svim poljima, a da će u fokusu MUP-a biti borba protiv svih vidova kriminala i korupcije.

“Istakao je da je crnogorsko ministarstvo unutrašnjih poslova otvoreno za nove projekte, kao i za nastavak započetih projekata, te da Austrija može računati da će Crna Gora aktivno sarađivati u svim oblastima od zajedničkog interesa”, saopšteno je iz MUP-a.

Sa sastanka

Ambasador Miler je, čestitajući ministru na imenovanju, kazao da Crna Gora i u narednom periodu može računati na podršku Austrije na putu ka članstvu u EU.

“Iskazao je uvjerenje da će Crna Gora imati volje i kapaciteta da se izbori sa aktuelnim izazovima”, ističe se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da je projekat EUROL III, u okviru kojeg Austrija pruža pomoć Crnoj Gori, izuzetno značajna, te iskazali očekivanje da će u narednom periodu doprinijeti efikasnijim rezultatima u borbi protiv organizovang kriminala.

Zaključeno je da u predstojećem periodu ima prostora za jačanje veza dvije zemlje, kao i za razmjenu iskustava i dobrih praksi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve