Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Adžić: Krivokapić da shvati da su četnici fašisti

Adžić navodi da bi Krivokapić morao posjetiti partizanska NOB stratišta i žrtve zločinačke klerofašističke, velikosrpske ideologije koju je predstavljao četnički zajedno sa nedićevskim i ljotićevskim pokretom

Premijer Zdravko Krivokapić, koji je u Manastiru Podlastva odao počast saradnicima okupatora i pripadnicima četničkog pokreta, po riječima pravnika i istoričara Novaka Adžića odavno je izgubio istorijski i politički kompas jer pati od deficita ne samo političkog legitimiteta već i od ogromnog deficita istorijskog znanja.

“Dvije suprotstavljene ideologije, dva pokreta: nacifašistički kakav je bio četnički pokret i partizanski, antihitlerovski NOB, nikad se i ni u kom slučaju ne mogu pomiriti jer je to sukob vrijednosti i sukob civilizacija. Ako aktuelni premijer misli da u Evropu ide sa rehabilitacijom četničke politike i ideologije, treba da zna da je 9. maj Dan Evrope, koji četnici ne slave. Oni se nijesu borili za oslobođenje Evrope od fašističke i nacističke nemani. Naprotiv, četnici su bili vjerne sluge okupatora, bilo italijanskog ili njemačkog, odnosno Trećeg rajha”, kaže Adžić.

Adžić, u izjavi za Gradski portal, navodi da bi Krivokapić morao posjetiti partizanska NOB stratišta i žrtve zločinačke klerofašističke, velikosrpske ideologije koju je predstavljao četnički zajedno sa nedićevskim i ljotićevskim pokretom.

“Nijesam vidio aktuelnog premijera da je položio vijence na spomen-obilježja žrtvama stradalim u Lazinama 1944. godine, za čija ubistva je odgovoran najvjerniji italijanski i njemački sluga i saradnik, četnički kapetan Jakov Jovović. Nije mi poznato da je on odao počast žrtvama zloglasnog četničkog logora u Kolašinu i svim ostalim žrtvama iz drugih četničkih logora”, zaključio je Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Komesar
03.07.2021-07:09 07:09

Ima li kraja lupetanje ovoga renta ”eksperta”. To što ti i tebi slični ne odustaju od Sekule i Štedimlije, jasno je da vas čini e viva montenegro, drugim ”hrvatskim cvijećem” tj. ustašama – ekstremnim fašistima. Kažite to komačno javno jer ste djelima već pokazali. Vidi se iz ”aviona” ko ste. Dakle priča o četnicima i fašistima je izanđala, demantuju je činjenice. Moraš naći neku novu mantru, ova više ne prolazi.