Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić i Rajnke: Crna Gora i SAD partneri u borbi protiv narkotika

Imajući u vidu sve veće prisustvo i zloupotrebu sintetičkih droga, Sjedinjene Američke Države inicirale su globalni odgovor na ovu pojavu.

Crna Gora se saglasila da se pridruži Sjedinjenim Američkim Državama i ostalim zapadnim partnerima u njihovim globalnim naporima u borbi protiv nezakonitih sintetičkih droga, kao rezultat jučerašnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke.

Imajući u vidu sve veće prisustvo i zloupotrebu sintetičkih droga, Sjedinjene Američke Države inicirale su globalni odgovor na ovu pojavu.

O samoj inicijativi ambasadorka Rajnke informisala je ministra Adžića takom sastanka održanog u Ministarstvu unutrašnjih poslova, na kojem su dogovoreni i dalji koraci u pogledu saradnje u ovoj, ali i drugim oblastima od zajedničkog interesa.

“Sagovornci su se saglasili da se globalno veće prisustvo različitih oblika narkotika odražava i na Crnu Goru, te je zajednička borba protiv svih oblika narkotika, a posebno sintetičkih, od presudnog značaja za postizanje kvalitetnih rezultata”, ističe se u saopštenju.

Adžić je zahvalio ambasadorki Rajnke na inicijativi da Crna Gora postane dio mreže partnera, naglašavajući da Ministarstvo unutrašnjih poslova predano radi na sprečavanju proizvodnje, zloupotrebe i stavljanja u promet svih oblika droga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
08.02.2023-21:25 21:25

Zaplijenjeno preko hiljadu i petsto kilograma cocaina, u paketima banana, a da niko nije okrivljen…Uspjeh da li je…