Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Advokat Tomović: Ponovni izbor Raonića bilo bi zalaženje u zonu krivične odgovornosti i ignorisanje presude

Advokat Nikole Markovića, Dalibor Tomović komentarisao je mogućnost da nelegitimno izabrani direktor RTCG Boris Raonić ponovo bude postavljen na tu funkciju

Advokat Nikole Markovića, Dalibor Tomović komentarisao je mogućnost da nelegitimno izabrani direktor RTCG Boris Raonić ponovo bude postavljen na tu funkciju.

Kako objašnjava, Savjet RTCG na sjutrašnjoj sjednici ima samo dvije opcije, shodno, pravnosnažnoj presudi.

“1. Ponovni izbor direktora između preostalih kandidata, budući da je dosadašnji direktor eliminisan kao kandidat jer je bio i u sukobu interesa i time nije ispunjavao uslove po konkursu iz 2021. Viši sud je upravo naveo da je to pravni interes Nikole Markovića i time stavio do znanja da u ponovnom postupku Raonić ne moze biti biran.

2. Ponovno raspisivanje novog konkursa, gdje bi se mogao prijaviti bilo ko od kandidata sto bi izazvalo enormne troškove zbog tužbi za odštetu koju bi pokrenuli postojeći kandidati a za šta se daje osnov u presudi Višeg suda.

Svako drugo tumačenje sudske odluke od strane Savjeta, a posebno da po konkursu iz 2021, razmatraju prijavu g. Raonića za koga je sud utvrdio da je bio tada u sukobu interesa, vodilo bi izigravanju sudske odluke i bilo bi zalaženje u zonu krivične odgovornosti, obzirom.na jasne instrukcije iz pravosnažne presude”, objasnio je Tomović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
01.06.2023-10:54 10:54

…dobro je što su se stvari konačno zavrsile sa ovim svaštačiniteljem …!