Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Advokat Nikša Miljanić napustio GP URA: Ne vidim sebe u ovoj priči, razočaran sam

Dragi prijatelji, moje ime se prethodnih mijeseci pominjalo kroz političku pripadnost građanskom pokretu URA. Istina je da sam bio kandidat za predsjednika Opštinskog odbora te partije u Tivtu. Međutim, taj odbor, nikada nije formiran koliko mi je poznato, a ja svakako želim da obavijestim javnost, da sam, barem za sada, DEFINITIVNO NAPUSTIO POLITIKU i da neću biti ni predsjednik ni član nijedne političke partije

Advokat Nikša Miljanić koji je bio kandidat za predsjednika Opštinskog odbora GP URA u Tivtu napustio je stranku Dritana Abazovića.

“Sebe ne vidim u ovakvoj priči”, napisao je on u objavi na Facebook-u.

Miljanić je odgovoru na komentar postanljen na njegovom Facebook profilu, gdje mu je neko napisao da ga ne može zamisliti da je dio “ovakve URE”, napisao “tako nekako.”.

Miljanić je napisao da jednostavno ne vidi sebe u ovoj priči, koja ga je, kako kaže, prilično razočarala, iz više aspekata.

“Dragi prijatelji, moje ime se prethodnih mijeseci pominjalo kroz političku pripadnost građanskom pokretu URA. Istina je da sam bio kandidat za predsjednika Opštinskog odbora te partije u Tivtu. Međutim, taj odbor, nikada nije formiran koliko mi je poznato, a ja svakako želim da obavijestim javnost, da sam, barem za sada, DEFINITIVNO NAPUSTIO POLITIKU i da neću biti ni predsjednik ni član nijedne političke partije – niti učestvovati na predstojećim lokalnim izborima”, objavio je on.

Nakon Miljanićeve objave povela se prepiska na Facebook-u.

Funkcioner GP URA Dušan Vukić mu je napisao da je siguran da će Miljaniću za dvije godine biti žao zbog ove odluke.

“Dobio si šansu, bar u Tivtu, da mijenjaš društvo na bolje. Umjesto da čvrsto uzmes kormilo i pored svih potencijalnih oluja i neverina, vodiš posadu na bolje mjesto ti na prvo valjanje skrećeš brod i iskrcavaš se??! Politika je uključena svuda i prožima sve pore našeg zivota i tako će i ostati. Ova država je nepovratno krenula u promjene sistema koji je evo 30 godina drži zarobljenom. Proces do demokratije nije lak. Mnoge su zamke, ali ako želis srećniju budućnost sledecim generacijama, mnogo je bolje biti na brodu, nego gledati procese sa obale. Sa obale ne možes nigdje stići. Iskreno se nadam da ćeš se vrlo brzo predomisliti i da ćeš dati puni doprinos u demokratizaciji ovog zarobljenog društva”, napisao je Vukić.

Uslijedio je jasan Miljanićev odgovor.

“Moguće da će mi za dvije godine biti i još milije zbog ove odluke, to ćemo tek vidjeti. U svakom slučaju za sada mi je zbog nje jako milo, posebno kada vidim sve što se dešava i kako pojedini “neverini” prolaze kroz “našu” partiju. Ja i tebi i svima vama u svakom slučaju želim uspjeh. Ali sebe ne vidim u ovakvoj priči i imam svoje principe i razloge koje apsolutno neću ovdje iznositi. U svakom slučaju, kad si već sebi dao za pravo da me kritikuješ bez ikakvih argumenata, znaj da neću prestati da svojim djelovanjem utičem da ovo društvo postane bolje i da sam upravo zato sam i napustio URU. Nego, zaista neću ulaziti u dalju polemiku moj dobri Dušane, jer ovo nije mijesto za istu. Budi mi pozdravljen i svako dobro”, kategoričan je bio Miljanić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve