Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Adnan Muhović razriješen sa svih funkcija u Stranci pravde i pomirenja

Nedolaskom, na sjednicu predsjedništva, kako se navodi, ''propustio pruženu šansu da argumentuje svoje stavove svaka dalja polemika na tu temu je suvišna''

Iz Stranke prave i pomirenja (SPP) saopštili su da je njihov član Adnan Muhović razriješen sa svih funkcije u toj partiji.

“Nakon eklatantnog kršenja statuta stranke, etičkih normi a prije svega zbog netačnog i zlonamjernog tumačenja (njemu znano iz kojih motiva) stava Stranke pravde i pomirenja u kojem tražimo ispravljanje nepravde prema Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, a koji je Adnan Muhović javno insinuirao kao napad na tu instituciju, na sjednici predsjedništva održanoj 3. jula u Rožajama donijeta je odluka da se Adnan Muhović razriješi svih funkcija u stranci”, saopštili su iz SPP.

“Naš nedvosmisleni apel i zahtjev Vladi Crne Gore da Ugovor o uređenju odnosa koji je zaključila sa Islamskom Zajednicom u Crnoj Gori, konkretno na član 6. stav 2. u kojem stoji da će ” Islamska Zajednica u Crnoj Gori nakon izbora kandidata, a prije imenovanja reisa, o tome, na povjerljiv način, obavijestiti Vladu Crne Gore ” preimenuje i omogući Islamskoj zajednici apsolutnu slobodu izbora svojih predstavnika poput one koju je Vlada CG garantovala pravoslavnoj i katoličkoj crkvi, Adnan Muhović je iz sebi znanih razloga netačno i zlonamjerno predstavio kao stav protiv Islamske Zajednice u Crne Gore i napad na tu instituciju što je iole razumnom čovjeku potpuno besmisleno”, pojasnili su iz SPP.

Nedolaskom, na sjednicu predsjedništva, kako se navodi, “propustio pruženu šansu da argumentuje svoje stavove svaka dalja polemika na tu temu je suvišna”.

“Ono što je sigurno je to da nećemo dozvoliti da se širi laž i zlonamjerne konstrukcije koristeći ime ili funkciju Stranke pravde i pomirenja ni protiv koga a najmanje protiv Islamske Zajednice”, zaključili su iz SPP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve