Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbijen Katnićev zahtjev da se pokrene krivični postupak protiv Medojevića

Podsjetimo istraga je pokrenuta protiv Medojevića, jer su istražitelji došli do saznanja da je preko posrednika uzeo deset hiljada eura od biznismena Duška Kneževića

Administrativni odbor jednoglasno je odbio zahtjev Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da se odobri pokretanje krivičnog postupka protiv poslanika Nebojše Medojevića. Odbor je predložio Skupštini da ne odobri pokretanje krivičnog potupka protiv Medojevića.

Glavni specijalni tužilac Milivoje: “Sporadi česa”. “Nepovratno pozitivno izmijenio strukture i supstance u tužilaštvu”. “Trgujem po pjaca”

Podsjetimo istraga je pokrenuta protiv Medojevića, jer su istražitelji došli do saznanja da je preko posrednika uzeo deset hiljada eura od biznismena Duška Kneževića.

Foto: Administrativni odbor

Medojević je ranije odbacio optužbe i naveo da Knežević “nije dao ni centa ni njemu, ni Demokratskom frontu, ni Pokretu za promjene”.

Nebojša Medojević

On je rekao da očekuje da Skupština odbaci ovu, kako navodi, opasnu izmišljotinu i da poslanici zaštite ovu instituciju od osvete i odmazde tužioca.

Tokom današnje rasprave na Administrativnom odboru poslanica DF-a Branka Bošnjak je saopštila da postoji lični animozitet SDT-a prema Nebojši Medojeviću.

“To smo vidjeli kada su ga stavili u zatvor bez skidanja imuniteta. To da tužilac želi da ga vidi u zatvoru govori i prethodno traženje da mu se skine imunitet i odredi pritvor. Tužilac je neuračunljiv, zloupotrebljava svoj položaj”, kazala je Bošnjak.

Prema riječima Bošnjak on zahtjevom za skidanje imuniteta nije ponudio nijedan dokaz.

“Mogao je Medojevića da sasluša u svojstvu građanina da je želio. Ne treba zloupotrebljavati službeni položaj u vođenju ličnih ratova”, zaključila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve