Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Abdić: Podrška preduzetnicima za oživljavanje Stare varoši

Dodjela bespovratnih novčanih sredstava preduzetnicima za razvoj biznisa u Staroj varoši, još jedan je dokaz da je uprava Glavnog grada na jedan potpuno drugačiji, ali održiv način pristupa revitalizaciji ovog važnog dijela Podgorice, smatra Nermin Abdić iz DPS-a

Dodjela bespovratnih novčanih sredstava preduzetnicima za razvoj biznisa u Staroj varoši, još jedan je dokaz da je uprava Glavnog grada na jedan potpuno drugačiji, ali održiv način pristupa revitalizaciji ovog važnog dijela Podgorice, smatra Nermin Abdić iz DPS-a.

foto DPS

On podsjeća da je DPS prije nešto više od dvije godine obećao samo da će posvećeno raditi na revitalizaciji i valorizaciji turističkih lokaliteta, posebno onih koje odražavaju duh stare Podgorice.

“Nedavno je predstavljen projekat Tamnice Jusovača koji će izmijeniti sliku toga dijela grada, a za ovo vrijeme gradska uprava pokazala je da radi na unaprjeđenju ukupnog stanja u Staroj Varoši, akcentujući njen kulturno-istorijski i identitetski značaj za Podgoricu”, podsjeća Abdić.

On podsjeća da je  u tom periodu realizovano niz investicija.

“Rekonstrukcija rodne kuće Rista Stijovića, Ulice Braće Zlatičanina, a radi se i na rekonstrukciji ulica Keše Đurovića, Predgrad i Gojka Radonjića, sve sa namjerom vraćanja autentičnog izgleda, sjaja i mjesta koje zaslužuje Stara Varoš kao istorijsko gradsko jezgro Podgorice”, navodi on.

Podsjeća I da su obećali jači ekonomski razvoj Glavnog grada i usmjeravanje resursa na snažnu institucionalnu podršku razvoju preduzetništva, aktiviranje sektora mikro, malih i srednjih preduzeća, dalju izgradnju infrastrukture neophodne za razvoj privatnog sektora.

“Zahvaljujući realizaciji ovog konkursa deset naših sugrađana dobilo je priliku da razvije svoje biznis ideje, zaposli minimum još deset ljudi, te da pružajući razne nove sadržaje u Staroj varoši upotpuni sliku ovog nezaobilaznog turustičkog lokaliteta Podgorice”,navodi Abdić I dodaje:

“Otvaranjem novih suvenirnica, galerija, ugostiteljskih objekata koji nude autentičnu hranu i piće sa ovih prostora, ostvaruje se san svih Podgoričana da duh Stare varoši ne postoji samo u pjesmama, već da dio njega mogu osjetiti i ponijeti sa sobom svi oni koji posjete našu Podgoricu.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Stanje stvari
17.10.2020-16:54 16:54

Konačno ima nade da Stara varoš može biti spašena. Grad treba da obaveže i omogući vlasnike kuća i imanja da obnove svoje građevine, isključivo u starom autentičnom stilu. Biće to ljepota i uživanje. Takođe, Grad treba ponuditi kredite i raspisati samodoprinos u kome velikim dijelom treba da učestvuju novopristigli stanovnici, inače uzurpatori ogromnih gradskih površina, na kojuma su izgradili velelepna zdanja