Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abdić: Građani mogu mirno da spavaju, zajedno ćemo uspjeti

Vrijedna donacija medicinske opreme dopremljena je danas u Podgoricu. Opremu je na poziv Vlade donirao osnivač Alibaba Grupe Džek Ma i njegova fondacija. Još jednu donaciju uputio je grčki biznismen Petros Statis

Vrijedna donacija medicinske opreme dopremljena je danas u Podgoricu. Opremu je na poziv Vlade donirao osnivač Alibaba Grupe Džek Ma i njegova fondacija. Još jednu donaciju uputio je grčki biznismen Petros Statis.

Nerman Abdić

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je rekao na aerodromu da je dužnost Vlade Crne Gore da obezbijedi zaštitna sredstva za zdravstvene radniike i za sve one koji se nalaze na prvoj liniji borbe sa korona virusom.

„Vlada to radi uspješno, a to potvrđuje i ova današnja dostava. Današnja doprema je jedna u nizu donacija biznismena Petrosa Statisa. Na zahtjev vlade danas imamo i značanju donaciju Džeka Ma, osnivača Fondacije Alibaba. Sve donacije, i ova današnja, iskaz su solidarnosti i prijateljstva prema Crnoj Gori. Za sve one koji su donirali i one koji to čine izražavam zahvalnost u ime Vlade Crne Gore“, rekao je Nuhodžić na aerodromu u Podgorici prihvatajući donaciju.

Predsjednik Odbora direktora Kliničkog centra Crne Gore Nermin Abdić rekao je da je u donaciji ukupno 300.000 zaštitnih rukavica, oko 550.000 hirurških maski i 45.000 N95 maski sa najboljim zaštitom od infekcije korona virusom, 3.000 vizira i 2.000 testova za identifikaciju korona virusa i oko 3.500 zaštitnih uniformi prvenstveno za zdravstvene radnike koji dolaze u kontakt sa pacijentima pozitivnim na korona virus.

„Siguran da je zdravstveni sistem kadar da odgovori izazovima koji nas očekuju. Mogu poručiti sa zadovoljstvom građanima Crne Gore da je zdravstveni sistem odlučan, jedinstven i nikad složniji. Mogu građani mirno i bezbjedno da spavaju poštujući mjere NKT. Zajedno ćemo uspjeti u borbi protiv epidemije korona virusa“ – rekao je dr Abdić.

Nuhodžić je pozvao se zahvalio građanima koji poštuju privremene mjere. A onima koji ih ne poštuju poručio je da će biti sankcionisani po propisma a sa ciljem zaštite zdravlja svih građana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve