Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović uoči sjednice: Ukoliko dođe do rekonstrukcije, nema više manjinske već tehničke Vlade koja će pripremiti izbore

Abazović kaže da je ova Vlada donela istorijske odluke za državu i to niko ne moze osporiti

Upitan šta očekuje od današnje sjednice, premijer Dritan Abazović kaže da je ova Vlada donela istorijske odluke za državu i to niko ne moze osporiti.

“Ako neko misli da treba da zaustavimo borbu protiv organizovanog kriminala i to je u redu, da širimo mržnju prema vjerskim zajednicama to nije u redu. Mi smo se zalagali za promociju građanskih evropsih vrijednosti. Balkan vapi od ljudi koji vole da stvari drže pod tepih. Ja sam tepih prvi dan okrenuo naopačke i sve stvari stavio na sto”, poručio je on.

Kako je dodao, ili će se ići naprijed ili ćemo tavoriti u mjestu.

“Svako ko zeli da ide naprijed njemu je odluka laka”, istakao je.

Abazovic je istakao da ako ne prođe današnja inicijativa i ona druga URA će podnijeti treću.

“Nisam imao konkretne odgovore. Ponuda ostaje. Može da se manifestuje i sjutra ujutru. To zavisi od toga ako se konstituiše nova većina danas”, dodao je.

Na pitanje da li je spreman da ako dođe do rekonstrukcije podnese ostavku, Abazović je kazao da rekonstrukcija podrazumijeva da premijer ostane isti.

“Dok je mandat u rukama primijera građani mogu biti mirni što se tiče oranizovanog kriminala. Momentom kad to pređe u ruke predsjednika države, odgovornost je kod njega. Ako to poslanici žele i to je legitimno. U momentu kad podnesem ostavku mi možemo da idemo prema predjsedniku države, a on može da ne da mandat. Taj koncept nije toliko brz”, dodao je.

Upitan zašto su podnijeli inicijativu za smjenu vlade, a ne skraćenje mandata, Abazović ističe da je to odlično pitanje na koje ja nema odgovor.

“Ja nisam adresa”.

Premijer je rekao da nije imao konkretne razgovore oko eventualne rekonstrukcije Vlade.

“To ostaje ponuda, ona može da se menifestuje i sjutra ujutru, ali zavisi od toga ako se danas ne konstituiše nova većina. Onda je za očekivati da ta većina koja se rekonstruiše odradi buduće procese”, kazao je Abazović.

Zatim je objasnio.

“Rekonstrukcija podrazumijeva da premijer ostane isti. Ukoliko se danas smijeni vlada ili premijer podnese ostavku, mandat ide u ruke predsjednika i lidera DPS-a. Dok je mandat u rukama premijera, građani mogu da budu mirni što se tiče borbe protiv organizovanog kriminala”, kazao je Abazović novinarima uoči glasanja u Skupštini.

Ističe da nema više manjinske Vlade ukoliko dođe do rekonstrukcije.

“Vlada će biti tehnička i ona će biti zadužena za pripremu izbora”, dodao je.

Upitan da li ima informaciju da je Milorad Dodik u CG, on je rekao da se Dodik prijavio, na Svetom Stefanu boravi privatno i biće par sati.

”Ne znam sa kim ima sastanke niti me to interesuje. Da li ima poslovni karakter ja ne znam. Najavili su se regularno. Svako je dobrodošao u CG”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve